Τουριστική προβολή των Σφακίων μέσω της εικονικής πραγματικότητας

Τουριστική προβολή των Σφακίων μέσω της εικονικής πραγματικότητας

Την υλοποίηση του έργου «Προβολή στοιχείων πολιτισμού των Σφακιών μέσω τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας» αποφάσισε ο Δήμος Σφακίων, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ενίσχυση εφαρμογών στον τομέα του ηλεκτρονικού πολιτισμού και τουρισμού».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 230.220 ευρώ και περιλαμβάνει τη αξιοποίηση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας για την προβολή στοιχείων του πολιτιστικού αποθέματος των Σφακίων. Σκοπός της είναι η διατήρηση της ιστορίας και του πολιτισμού, παράλληλα με την τουριστική προβολή των Σφακίων.

Το έργο, περιλαμβάνει τα εξής:

Οπτικοποίηση του μύθου των Δροσουλιτών στο Φραγκοκάστελο μέσω animation, με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας. Εικονικά πλάνα, αφήγηση και  μουσική, περιγράφουν την ιστορία με ένα απόλυτα βιωματικό και εντυπωσιακό τρόπο, ταξιδεύοντας τον επισκέπτη στην εποχή και εντός του μύθου. Το ψηφιακό έκθεμα αποτελείται από ειδικές κάσκες εικονικής πραγματικότητας, με ενσωματωμένο κινητό τηλέφωνο και ακουστικά.

Εικονική πεζοπορία φαράγγι της Σαμαριάς. Με χρήση εικονικής πραγματικότητας και βιντεοσκόπηση με ειδικό σύστημα πολλαπλής κάμερας 360ο θα βιντεοσκοπηθεί όλη η πεζοπορική διαδρομή στο περίφημο φαράγγι της Σαμαριάς. Ο επισκέπτης, φορώντας την κάσκα εικονικής πραγματικότητας θα τηλεμεταφέρεται εικονικά στο φαράγγια και θα το «περπατά» σαν να βρίσκεται πραγματικά στο χώρο. Η εικονική αυτή περιήγηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική,  καθώς θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες που δεν μπορούν να επισκεφτούν το φαράγγι όπως είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι ηλικιωμένοι, να βιώσουν εικονικά μια μοναδική εμπειρία. Το ψηφιακό έκθεμα αποτελείται από ειδικές κάσκες εικονικής πραγματικότητας με ενσωματωμένο κινητό τηλέφωνο και ακουστικά.

Διαδραστική εφαρμογή για οθόνη αφής, η οποία θα αποτυπώνει πάνω σε χάρτη της περιοχής τα σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατα του Δήμου Σφακίων.

Οι εφαρμογές και ο εξοπλισμός του έργου, θα εγκατασταθούν σε δημοτικό κτίριο στη Χώρα των Σφακιών που θα λειτουργήσει ως «πάρκο» πολιτισμού. Όλο το ψηφιακό περιεχόμενο και οι εφαρμογές θα παραχθούν στα ελληνικά και δύο ξένες γλώσσες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση