Τουρισμός… από τον Ιούνιο στην Κρήτη. Μειωμένες οι προσδοκίες εσόδων

Τουρισμός... από τον Ιούνιο στην Κρήτη. Μειωμένες οι προσδοκίες εσόδων

Συνείδηση στους περισσότερους ξενοδόχους έχει γίνει πλέον το γεγονός πως η νέα τουριστική περίοδος για την Κρήτη είναι πολύ δύσκολο να αρχίσει πριν από τα μέσα του Ιουνίου. Με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, αλλά και την κατάσταση στην διεθνή αγορά και τις χώρες από τις οποίες η Ελλάδα και η Κρήτη υποδέχονται τουρίστες, φαίνεται ότι η 15η Ιουνίου είναι η ημερομηνία από την οποία πιθανόν θα αρχίσουν οι πρώτες αφίξεις.

Παρά το γεγονός πως στον κλάδο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, θεωρείται δεδομένο πως οι φετινές απώλειες θα ξεπεράσουν το 50%, εκτός κι αν υπάρξει μια μεγάλη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με απρόσμενες αφίξεις τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι ξενοδόχοι και τα αρμόδια τμήματα κρατήσεων και διαχείρισης κρίσεων, προσπαθούν τη δεδομένη στιγμή να περιορίσουν τις απώλειες και να μεταθέσουν στο βαθμό του εφικτού όποιες κρατήσεις δεν έχουν ακόμα ακυρωθεί.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η ρύθμιση που ανακοινώθηκε από πλευράς κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οι τουριστικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αποζημιώνουν πελάτες με ένα Voucher 18μηνης διάρκειας, θεωρείται μία πολύ θετική εξέλιξη.

Κι αυτό γιατί, οι ξενοδόχοι κανονικά θα έπρεπε να επιστρέφουν αυτή την περίοδο προκαταβολές, οι οποίες όμως έχουν ήδη δοθεί για τις ανάγκες έναρξης λειτουργίας των ξενοδοχείων, καθώς και για διάφορες αναγκαίες εργασίες και μισθοδοσίες. Το μέτρο αναμένεται επίσημα να ισχύσει από την ερχόμενη εβδομάδα με την ελπίδα ότι θα βελτιώσει κάπως την κατάσταση στον τουριστικό τομέα.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather