Τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, κλειστός ο ΒΟΑΚ στο ύψος του Σταλού

Τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, κλειστός ο ΒΟΑΚ στο ύψος του Σταλού

Με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, λόγω των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, παρατείνεται χρονικά μέχρι την 25.01.2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο επίμαχο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων  και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται – διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων – Κισσάμου.

Στο μεταξύ, αυτοψία στον ΒΟΑΚ, στο σημείο που έγινε η κατολίσθηση, στο ύψος του Σταλού, πραγματοποίησαν την Τετάρτη, τεχνικοί από το Υπουργείο Υποδομών, με παρόντες γεωλόγο, πολιτικό μηχανικό καθώς και υπάλληλων της τεχνικής υπηρεσίας της ΠΕ Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το κλιμάκιο έκανε αυτοψία τόσο στο επίμαχο τμήμα στο ΒΟΑΚ όπου παραμένουν οι χωμάτινοι όγκοι, όσο όμως και στα γύρω πρανή, σε κατολίσθηση στο Καλαμάκι, ενώ σε κοντινή απόσταση, περίπου στα 200 μέτρα, από το σημείο της κατολίσθησης στο Σταλό υπάρχει κίνδυνος για νέα κατολίσθηση, η οποία θα είναι πολύ πιο σοβαρή από εκείνη που έγινε την Πρωτοχρονιά.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση