Τον “καλύτερο Ευρωπαίο νέο αγρότη” υποδέχθηκε ο Απ. Βουλγαράκης

Τον "καλύτερο Ευρωπαίο νέο αγρότη" υποδέχθηκε ο Απ. Βουλγαράκης

Την επίσκεψη του Δημήτρη Σχοινοπλοκάκη, ο οποίος το 2017 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Ευρωπαίος Νέος Αγρότης, δέχθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης. Η επιλογή του έγινε λόγω της καινοτομίας, της βιωσιμότητας της επιχείρησης, καθώς επίσης και εξαιτίας της σύνδεσης του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό και την χρησιμοποίηση φιλοπεριβαλλοντικών μεθόδων στις καλλιέργειες από τον ίδιο. Ο Χανιώτης Δημήτριος Σχοινοπλοκάκης εκπροσώπησε τότε τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες αποσπώντας σημαντική διάκριση, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην καινοτομία.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων όσων αφορά στις προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αφού συνεχάρη τον κο Σχοινοπλοκάκη για τη συνολική του προσπάθεια και για την προβολή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ίδιου, ζήτησε τη συνεργασία του σε επίπεδο ενημέρωσης των αγροτών. Η ενημέρωση αυτή προτάθηκε από τον κο Βουλγαράκη πως θα μπορούσε να γίνει μέσω συναντήσεων στο Τσατσαρωνάκειο Πνευματικό Κέντρο στο Ίδρυμα «Ιουλιανός Τσιράκης» & στο Ίδρυμα «Αγ. Σοφία» του Δήμου Αποκορώνου, διότι με τον τρόπο αυτό και αξιοποιώντας τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά και τη δημιουργία ομάδων παραγωγών θα υπάρξουν διάφορα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αφού ευχαρίστησε τον κ. Σχοινοπλοκάκη για την επίσκεψή του, του προσέφερε συμβολικά δώρα μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather