Τον Ιούνιο ο διεθνής διαγωνισμός για τη Δημοτική Αγορά των Χανίων

Τον Ιούνιο ο διεθνής διαγωνισμός για τη Δημοτική Αγορά των Χανίων

Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την αποκατάσταση του μνημείου της Δημοτικής Αγοράς της πόλης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του μνημείου εισέρχονται πλέον στην τελική τους ευθεία μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να εγκρίνει τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών καθώς και το χρονοδιάγραμμα για το οποίο υπάρχει και συμφωνία με τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στη Δημοτική Αγορά.

«Ξεκινάει άμεσα το “ταξίδι” αποκατάστασης του συμβόλου της πόλης μας με σίγουρα βήματα, που σε σύντομο χρόνο θα μας δώσουν ένα κτήριο ανακαινισμένο, με επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με νέο κανονισμό, με προσανατολισμό στην προώθηση τοπικών προϊόντων και στην άσκηση δραστηριότητας που ταιριάζει στις σύγχρονες συνθήκες και ανάγκες, ενισχύοντας έτσι το μνημείο λειτουργικά και αισθητικά, αποδίδοντας στην πόλη μας την υπεραξία που της ανήκει», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Βάμβουκας έκανε μια μικρή αναδρομή των ενεργειών που έχουν ξεκινήσει από το 2015 για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της δημοτικής αγοράς Παναγιώτης Κλειδαράς επεσήμανε ότι «Πριν μία εβδομάδα, εμείς οι καταστηματάρχες της Αγοράς είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων. Μας ανέλυσε το πλάνο που υπάρχει και αφού απαντήθηκαν οι όποιες απορίες, έφυγαν άπαντες ικανοποιημένοι από όσα μας είπε ο δήμαρχος. Πιστεύουμε ότι εμείς οι καταστηματάρχες δείξαμε καλή θέληση και εμείς πρώτοι ενδιαφερόμαστε για την αποκατάσταση αυτού του μνημείου. Το πλάνο του δημάρχου μας κάλυψε πλήρως ως προς το χρονοδιάγραμμα. Πρόκειται για ένα μοντέρνο πλάνο και συμβατό με τον 21ο αιώνα».

Η Δημοτική Αγορά των Χανίων έχει χαρακτηρισθεί νεώτερο μνημείο. Εγκαινιάσθηκε το 1913 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και διαχρονικά αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη των Χανίων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather