Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις 2020. Από σήμερα 30/3 έως και 9/4 οι αιτήσεις συμμετοχης

Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις 2020. Από σήμερα 30/3 έως και 9/4 οι αιτήσεις συμμετοχης

Το ζήτημα που «καίει» μαθητές καθηγητές και γονείς από τη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία λόγω του κορωνοϊού, είναι τι θα γίνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις 2020.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, εκτός αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ερωτηθείσα για τις πανελλήνιες 2020, η κυρία Ζαχαράκη απάντησε ότι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, οι πανελλήνιες 2020 θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με Ιούλιο, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού. Μάλιστα, σημείωσε ότι από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις πανελλήνιες 2020.

Όσον αφορά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανέφερε πως: «Πάνω από 130.000 εκπαιδευτικοί και πάνω από 750.000 μαθητές έχουν μπει στην πλατφόρμα». Αυτό δείχνει, όπως τόνισε η κυρία Ζαχαράκη τη μεγάλη ζήτηση αλλά και τον όγκο που υπάρχει στην πλατφόρμα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather