Την προβολή της Κισάμου συζήτησαν τα μέλη του ΕΠΟΦΕΚ με τον Νίκο Καλογερή

Την προβολή της Κισάμου συζήτησαν τα μέλη του ΕΠΟΦΕΚ με τον Νίκο Καλογερή

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, επισκέφθηκαν χθες μέλη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων της Επαρχίας Κισάμου (ΕΠΟΦΕΚ) προκειμένου να τον  συγχαρούν για την εκλογή του καθώς επίσης να καταθέσουν  τις βασικές τους προτεραιότητες, για την ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή τους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και του διαλόγου με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τα μέλη του ΕΠΟΦΕΚ  ζήτησαν  στήριξη στα παρακάτω ζητήματα:

  • στη διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις προς τους πολιτιστικούς Συλλόγους (ΠΕΠ Κρήτης),
  • στην εφαρμογή της μελέτης για τον στρατηγικό σχεδιασμό πολιτιστικής, πολιτικής και βιώσιμης ανάπτυξης της επαρχίας Κισάμου, και κυρίως την ένταξη στην πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης του ΠΕΠ στο πρόγραμμα Ηλεκτρονικός Πολιτισμός σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου και Πλατανιά.
  • στην ωρίμανση, προκειμένου να προωθηθεί για υλοποίηση, της μελέτης για τη δημιουργία του Μουσείου Μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές,
  • στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ ανάδειξης της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Κισάμου,
  • στη Σύνδεση του πολιτισμού με την εκπαίδευση κ.α.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η  κ. Μαλανδράκη-Κρασουδάκη Σοφία, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και εκπρόσωποι των υπόλοιπων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Καλογερής διαβεβαίωσε τα μέλη της ΕΠΟΦΕΚ ότι θα συνεργαστούν στενά με δεδομένο ότι οι προτεραιότητες που τέθηκαν, ταυτίζονται με αυτές της Περιφέρειας Κρήτης για την πολιτιστική ανάπτυξη.

Τέλος προγραμματίστηκε άμεση συνάντηση για την προώθηση των επειγόντων από τα παραπάνω ζητήματα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather