Τηλεδιάσκεψη Χνάρη – Βορίδη για την χρηματοδότηση της δακοκτονίας

Τηλεδιάσκεψη Χνάρη - Βορίδη για την χρηματοδότηση της δακοκτονίας

Τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανώλης Χνάρης για τα επείγοντα ζητήματα που αφορούν στην Κρήτη.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε το αίτημα για τη διασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό χρηματοδότησης ύψους 2 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για το πρόγραμμα δακοκτονίας στο νησί (ποσό που δόθηκε φέτος εκτάκτως),  η ανάγκη ενίσχυσης των μελισσοκόμων, όπως επίσης  να δοθεί το δικαίωμα ένστασης στους κτηνοτρόφους που δεν συμπεριλήφθηκαν στην έκτακτη ενίσχυση των 4 ευρώ λόγω κορωνοϊού.

Ο Υπουργός, απαντώντας ειδικότερα στα σχετικά θέματα που έθεσε ο κ. Χνάρης, ανέφερε για το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Κρήτη και τη διασφάλιση 2 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ότι είναι θετικός, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει σχετική συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών. Για το μέλι, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι εξετάζεται ο τρόπος καθορισμού και το ύψος της ενίσχυσης, ενώ για τους κτηνοτρόφους η πλατφόρμα για την υποβολή ενστάσεων θα είναι έτοιμη το προσεχές διάστημα.

Εξάλλου για το αίτημα των αγροτικών συλλόγων Κρήτης για επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση των παραγωγών κηπευτικών ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι θα υπάρξει διεξοδική συζήτηση το επόμενο διάστημα με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Τέλος ο κ. Χνάρης μετά από σχετική συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί τις τελευταίες ημέρες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather