Τα Χανιά τιμούν και γιορτάζουν και φέτος την προστάτιδά τους, Θεοτόκο

Τα Χανιά τιμούν και γιορτάζουν και φέτος την προστάτιδά τους, Θεοτόκο

Στις 21 Νοεμβρίου εορτάζεται σε ολόκληρη τη χώρα, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου των Χανίων. Ο δήμος Χανίων πανηγυρίζει την ημέρα αυτή με λειτουργία στη Μητρόπολη Χανίων και λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου στο κέντρο της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η 21η Νοεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως επίσημη τοπική εορτή και γενική αργία για όλον τον δήμο Χανίων.

Α.  ΓΕΝΙΚΑ

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ήλιου της Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και   Ι. Δ. της πόλης των Χανίων.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Πολεμικών Πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2019.

Β.  ΕΙΔΙΚΑ

06.30-10.30    Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία  Προσέλευση επισήμων: έως 09:45

08.30    Επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά

10.45     Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας

~ 11.10   Λιτάνευση της  Θαυματουργής  Εικόνας της Θεοτόκου

Διαδρομή: Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Αγοράς (Δέηση), Μουσούρων, Ποτιέ, Καλλινίκου Σαρπάκη, Χάληδων, επιστροφή στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.

~ 12:15  Επιμνημόσυνη Δέηση  στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας)

Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

19:00  Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με συναυλία και ομιλίες, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (θα σταλούν ξεχωριστές προσκλήσεις με το πρόγραμμα).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση