Τα Ιστορικά Καφέ στο 8ο διεθνές συνέδριο «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τα Ιστορικά Καφέ στο 8ο διεθνές συνέδριο «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης

Το 8ο διεθνές συμβουλευτικό forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε φέτος στο Gorlitz της Γερμανίας (26-28 Σεπτεμβρίου).

Στο forum που είχε θέμα «Οι Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης συνδέουν πολιτιστικές αξίες, σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και πολίτες: Στρατηγικές και συνέργειες με διεθνή προοπτική» συμμετείχε –όπως κάθε χρόνο από την ίδρυσή του- ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA) με τον Ιδρυτή και Πρόεδρό του, κ. Βασίλη Σταθάκη.

To forum ήταν αυτή τη χρονιά επικεντρωμένο –εκτός των άλλων- στο ρόλο των ανθρώπων και των δυνατοτήτων που έχουν να προωθήσουν και να προάγουν τις «Πολιτιστικές Διαδρομές» καθώς επίσης και στο φλέγον θέμα των συνεργιών με φορείς και ειδικούς από όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται το Συμβούλιο της Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει εδώ και χρόνια ξεπεράσει τα σύνορα της γηραιάς ηπείρου και επεκτείνεται σε Ασία, Αμερική, Καναδά κλπ.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ο κ. Σταθάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους του Προεδρείου του Συμβουλίου της Ευρώπης όσον αφορά στο forum που θα φιλοξενηθεί το 2020 στα Χανιά, ενώ επίσης έκανε σημαντικότατες συνομιλίες με εκπροσώπους «Πολιτιστικών Διαδρομών» και φορείς από τις χώρες που δραστηριοποιείται το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Μαριάνα Μπέργκερ Μαριάνοβικ με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης κ. Βασίλη Σταθάκη

Τέλος ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τον εκτελεστικό γραμματέα της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας των «Πολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης (http://culture-routes.net) και Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών τον κ. Στέφανο Ντομινιόνι,  και την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Μαριάνα Μπέργκερ Μαριάνοβικ για την πορεία της νέας «Πολιτιστικής Διαδρομής» με την ονομασία «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση