Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσει η ΟΑΚ το τρέχον ακαδημαϊκό έτος

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσει η ΟΑΚ το τρέχον ακαδημαϊκό έτος

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και κατά τη φετινή σχολική χρονιά (2020 – 2021) δηλώνει δυναμικά το «παρών», στηρίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα μέσα από μία πλούσια θεματολογία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και δράσεων.

     Ενδεικτικά, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα είναι τα εξής: «Μία βόλτα στην ΟΑΚ», «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: ο ζωγράφος του Θεού», «Η ΕΙΚΟΝΑ: Κατανοώντας τα χρώματα και τα σύμβολα», «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το τίμημα!», «Το τραγούδι της λευτεριάς – Ταξιδεύοντας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821», «Μικρός λαός και πολεμά» – «Η Μάχη της Κρήτης 80 χρόνια μετά» και «Γεννήθηκα Ελληνίδα», ένα ειδικό Πρόγραμμα αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη.

Παράλληλα, θα υπάρξουν Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Οικολογία, όπως το Διαδραστικό – Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού και Εισαγωγή στις Ήπιες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Εξοικονόμηση Φυσικών Πόρων, αλλά και Τα Βότανα της Βίβλου.

Επίσης, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης έχει τη δυνατότητα διαδικτυακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα. Η θεματολογία μπορεί να είναι η ίδια όπως αναφέρεται παραπάνω, αλλά χρειάζεται ειδική προετοιμασία από την Τάξη που θα συμμετάσχει στο εκάστοτε Πρόγραμμα.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα θα πραγματοποιούνται με την τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, καθώς φέτος οι επισκέψεις στην ΟΑΚ αφορούν ένα και μόνο τμήμα της σχολικής τάξης και οι μαθητές θα χωρίζονται σε μικρότερα τμήματα, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Στις αίθουσες τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Η χρήση μάσκας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κατά την παραμονή τους στο Μουσείο, είναι υποχρεωτική.

Για περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη των Προγραμμάτων Δρα Μαρία Χατζηαποστόλου, Εκπαιδευτικό (τηλ.: 2824022500 – 22245 – Ε-mail: oac@otenet.gr).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather