Τέλος του χρόνου θα παραδοθεί η μελέτη για την αξιοποίηση του Ταυρωνίτη ποταμού

Τέλος του χρόνου θα παραδοθεί η μελέτη για την αξιοποίηση του Ταυρωνίτη ποταμού

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαου Καλογερή, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ενημερωτική σύσκεψη με θέμα την πορεία του Ερευνητικού Έργου για την επικαιροποίηση του σχεδίου αξιοποίησης υδατικού δυναμικού της λεκάνης Ταυρωνίτη, που διεξάγει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.  Στη Σύσκεψη συμμετείχαν τα Μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Γύπαρης, η ερευνητική ομάδα του ΕΜΠ με επικεφαλής τον Καθ. κ. Γιώργο Τσακίρη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν, από τον κ. Τσακίρη και την ομάδα του, οι εξελίξεις σε σχέση με το έργο και τονίστηκε το γεγονός ότι αναμένεται η ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ένταξη του έργου στον προγραμματισμό ως έργο «Εθνικού Επιπέδου Ειδικού και σημαντικού», και τόνισε την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης του έργου με την ανάληψη όλων των απαιτούμενων πρωτοβουλιών. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης και της ερευνητικής ομάδας του Ε.Μ.Π. επί τεχνικών λεπτομερειών του έργου, και η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την παραλαβή του 6ου Παραδοτέου «Εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μελέτη μεταφοράς φερτών και διάβρωσης κατάντη των ταμιευτήρων», από την Επιτροπή Παραλαβής.

Υπενθυμίζεται ότι το Ερευνητικό Έργο έχει σκοπό την επικαιροποίηση της μελέτης του Φράγματος Παπαδιανών στον Ντεριανό, που αποτελεί το κύριο μέρος του συστήματος αξιοποίησης του υδατικού δυναμικού του Ταυρωνίτη, μέσω δυο διασυνδεδεμένων φραγμάτων στον Ντεριανό και στο Σεμπρωνιώτη, με σκοπό την άρδευση εκτάσεων στην υψηλή ζώνη του Δήμου Πλατανιά και στη Δυτική Κίσαμο.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather