Σύσκεψη στην Αθήνα για την αναστύλωση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Σύσκεψη στην Αθήνα για την αναστύλωση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Η συμπλήρωση των εκκρεμοτήτων ορισμένων μελετών, η προετοιμασία των διαδικασιών για τη δημοπράτηση του έργου της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και η επιλογή του τρόπου προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού ήταν το αντικείμενο σχετικής συνάντησης – σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, παρουσία του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα.

Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευαν ο προϊστάμενος Τεχνικών Έργων Γιώργος Ευθυμίου, η πολιτική μηχανικός Ιουλία Μαθιοπούλου και η αρχιτέκτων Αφροδίτη Παπαδάκη. Από την πλευρά των μελετητών συμμετείχαν ο πρόεδρος της εταιρείας Πάνος Βέττας, ο διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Θεοδωράκης και συνεργάτες τους μηχανικοί.

Στόχος είναι η εξασφάλιση της σωστής και γρήγορης κατασκευής του έργου, με δωδεκάμηνο χρόνο κλεισίματος των καταστημάτων, καθώς και η εξασφάλιση της μέγιστης διαφάνειας κατά την προκήρυξη και έως την ολοκλήρωση του έργου.

«Η συνεργασία ήταν πολύ παραγωγική, προχωράμε πάνω στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει και συμφωνήθηκε να τρέξουν οι διαδικασίες με τη συνεργασία των δύο μερών, ώστε τον Φεβρουάριο του 2019 να ξεκινήσουν οι ενέργειες για την επιλογή αναδόχου εργολάβου του έργου», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε επίσης: «Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα προς τη διαδικασία επιλογής αναδόχου του έργου της Δημοτικής Αγοράς. Ο λόγος είναι η μεγάλη σημασία που έχει το συγκεκριμένο μνημείο για τη ζωή της πόλης μας και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εντός και πέριξ της Δημοτικής Αγοράς. Πρέπει λοιπόν να εξασφαλίσουμε, μέσα από διαφανείς διαδικασίες, τις προϋποθέσεις που θα εγγυώνται την ανάληψη του έργου από εργολάβο που θα έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του έργου σε χρόνο και ποιότητα».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση