Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Χανίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Χανίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, Θέμα της διοργάνωσης φέτος είναι η «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και σύνθημα η φράση «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Ειδικότερα, ο Δήμος Χανίων διοργανώνει τους ακόλουθους διαγωνισμούς με έπαθλα ποδήλατο, κράνη ποδηλάτου και δωρεάν μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών:

Διαγωνισμός Ζωγραφικής με τον τίτλο «Μέσα». Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου. Διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για τα σχολεία της. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποτυπώσουν οι μαθητές / τριες σε χαρτί την καθημερινή τους μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή τη μετακίνησή τους με εναλλακτικά μέσα. Οι ζωγραφιές θα σταλούν στο Γραφείο του Αντιδημάρχου Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Μ. Τσουπάκη, στο Δήμο Χανίων (Κυδωνίας 29, α΄ όροφος), με αναγραφή τίτλου, ονοματεπώνυμου και τάξης. Όλες οι ζωγραφιές θα κοσμήσουν το Φουαγιέ του Δημαρχείου, ενώ η καλύτερη θα έχει ως βραβείο ένα ποδήλατο και άλλες δύο θα λάβουν ως έπαθλο κράνη ποδηλάτου.

Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας, με θέμα «Η φύση είναι μεγάλη και αιώνια, ενώ εμείς μικροί κι εφήμεροι!». Θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου και μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτόν όλοι οι Χανιώτες, μικροί και μεγάλοι. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε σε ήπιες πολιτισμένες και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, περιορίζοντας τη χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων. Οι πολίτες μπορούν να αποστέλλουν τις φωτογραφίες στο email mtsoupakis@chania.gr με τίτλο κι ονοματεπώνυμο, σε διαστάσεις το λιγότερο 1500 pixel η μεγάλη πλευρά. Απαγορεύονται οι φωτογραφίες με παιδιά, με άσεμνο υλικό και φωτογραφίες με ανθρώπους χωρίς την άδεια τους. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού όλες οι φωτογραφίες θα ανέβουν στη σελίδα του Instagram του Δήμου Χανίων και οι έξι, που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα likes θα κερδίσουν από μια μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, προσφορά του Δήμου Χανίων και του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων. Οι τρεις καλύτερες θα κοσμήσουν το Φουαγιέ του Δήμου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather