Συνεχίζεται το “σήριαλ” με την συνταγογράφηση γυαλιών οράσεως

Συνεχίζεται το "σήριαλ" με την συνταγογράφηση γυαλιών οράσεως

Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και των Οπτικών, καθώς ο Οργανισμός επανέρχεται στο πρόβλημα που έχει προκύψει δίνοντας παράταση στα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά, αλλά στέλνοντας και τελεσίγραφο στους οπτικούς. Θύματα όπως πάντα είναι οι ασφαλισμένοι ασθενείς, οι οποίοι πληρώνουν και δεν έχουν τις ανάλογες καλύψεις.

Να σημειωθεί ότι οι οπτικοί αρνούνται να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ βάση των οποίων θα χορηγούν δωρεάν τα γυαλιά οράσεως στους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα διαθέτουν το voucher των 100 ευρώ.

Ο κλάδος εκφράζει τους φόβους του ότι θα αποπληρώνεται έπειτα από πολύ καιρό από τον Οργανισμό και μάλιστα για είδη που θα έχουν προπληρωθεί από τα καταστήματα, ενώ είναι πιθανό να χρειασθεί να κάνει και υποχρεωτικές εκπτώσεις της τάξης του 30% κάτι που άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 

Πάντως ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την παράταση ισχύος εκτέλεσης όλων των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για οπτικά που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018 από έναν σε τρεις μήνες, προκειμένου να έχουν οι ασφαλισμένοι ένα ικανό χρονικό διάστημα να βρουν κατάστημα οπτικών που θα δέχεται την πληρωμή με τη «βεβαίωση πληρωμής» (voucher).

Γι αυτό και θα ενημερωθούν σχετικά με εγκύκλιο όλες οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ να παραλαμβάνουν τα αιτήματα των ασφαλισμένων για εξόφληση των γυαλιών οράσεως.

Ταυτόχρονα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα καλέσει εκ νέου την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών σε συνάντηση παρουσία του Αντιπροέδρου του Οργανισμού, των Γενικών Διευθυντών, των αρμόδιων υπαλλήλων, καθώς και των μελών του Δ.Σ. που είναι μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και των ασφαλισμένων.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

Μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί τους οπτικούς ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εάν ο κλάδος δεν μετακινηθεί. Όπως σημειώνεται από τον Οργανισμό: «Σε περίπτωση που η Ένωση παραμείνει αμετακίνητη στις θέσεις της, μετά και την συνάντηση, να δοθεί εντολή προς το Νομικό Τμήμα του Οργανισμού να διερευνήσει όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των δικαιωμάτων των δικαιούχων του Οργανισμού, της συγκεκριμένης παροχής, αφού επί της ουσίας τα καταστήματα οπτικών τους αρνούνται την παροχή υπηρεσίας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ελάχιστα καταστήματα οπτικών ειδών έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναζητούν εναγωνίως ένα που να διαθέτει σύμβαση με τον Οργανισμό ώστε να μη χρειασθεί να πληρώσουν από την τσέπη τους το ποσό των 100 ευρώ που αντιστοιχεί στην αποζημίωση για τα γυαλιά οράσεως.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση