Συνεχίζεται στο Πνευματικό κέντρο, το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο

Συνεχίζεται στο Πνευματικό κέντρο, το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο

Με την ταινία, Τα Αθώα Θύματα (Ισπανία, 1984, 107′)  του Ισπανού Σκηνοθέτη Μάριο Κάμους, συνεχίζεται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, ώρες προβολών 20.00 – 22.00 και 22.00 – 24.00, το αφιέρωμα στον Ισπανικό και Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και με την συνεργασία του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα. 

Λίγα λόγια για την ταινία : Κάπου στην Ισπανία, στη δεκαετία του ’60, ο Paco και η σύζυγός του Régula είναι πολύ φτωχοί. Δουλεύουν ως εργάτες για έναν πολύ πλούσιο γαιοκτήμονα. Έχουν 3 παιδιά τα οποία δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, επειδή ο αφέντης χρειάζεται τη δουλειά τους. Όταν ο αδελφός της Régula απολύεται από εκεί που εργάστηκε για 61 χρόνια, έρχεται να μείνει μαζί τους. Η ταινία αποτελεί μια μομφή εναντίον του αρχαϊσμού της ισπανικής επαρχίας της δεκαετίας του ’60.

Η ταινία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες του ισπανικού κινηματογράφου. Στο Φεστιβάλ Κανών απέσπασε την ιδιαίτερη μνεία, καθώς και το βραβείο ανδρικού ρόλου για τους δύο πρωταγωνιστές. Θα προλογίσει o εκπαιδευτικός Δημήτρης Δαμασκηνός.

Είσοδος Ελεύθερη

Συνοπτικές πληροφορίες για την ταινία
Πρωτότυπος τίτλος Los Santos Inocentes
Έτος παραγωγής 1984
Είδος Κοινωνική
Χώρα Ισπανία
Γλώσσες Ισπανικά
Διάρκεια 107′
Σκηνοθεσία Mario Camus
Σενάριο Antonio Larreta, Manolo Matji
Ηθοποιοί Αλφρέντο Λάντα, Τέρελε Πάβεζ, Χουάν Σάντσεζ, Φρανσίσκο Ραμπάλ
Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather