Συνεχίζεται ο καθαρισμός των παράνομων χωματερών στο Κολυμπάρι

Συνεχίζεται ο καθαρισμός των παράνομων χωματερών στο Κολυμπάρι

Ο Δήμος Πλατανιά  στα πλαίσια του καθαρισμού  χώρων παράνομων εναποθέσεων ογκωδών και λοιπών απορριμάτων ,πραγματοποίησε  συντονισμένη επιχείρηση σε δυο σημεία της Δ.Ε Κολυμβαρίου . Πιο συγκεκριμένα προέβη σε απομάκρυνση δεκάδων Κυβικών μέτρων (M3) ογκωδών απορριμμάτων, οικιακών απορριμάτων,  υπολειμμάτων πρασίνου κλπ.

Για την επιχείρηση αυτή, με το συντονισμό του Τοπικού Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Μαλακωνάκη,  χρησιμοποιήθηκαν οχήματα, εξοπλισμός και εργατικό προσωπικό του Δήμου, προκειμένου  να αποκατασταθούν οι συγκεκριμένοι χώροι και  να πάψουν να είναι ενδεχομένως, πηγή υγειονομικής και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης .

Τέτοιες ενέργειες, όπως οι   εναποθέσεις αυτές , είναι ως γνωστόν παράνομες αλλά και απαράδεκτες ηθικά και κοινωνικά. Δεν τιμούν τον πολιτισμό μας.

Ο Δήμος παρακαλεί  για μια ακόμη φορά, οποιοδήποτε δημότη η επισκέπτη υποπέσει στην αντίληψή του παρόμοια παραβατική  και αντιπεριβαλλοντική  ενέργεια ,δημιουργίας χωματερών ,να το καταγγείλει άμεσα στις αρμόδιες αρχές και στον Δήμο προκειμένου από κοινού να προστατεύσουμε το περιβάλλον που ζούμε.

Ο Δήμος έχει κάνει σχετική ενημέρωση στη Ελληνική Αστυνομία και στα Τ.Α.Ε.,     με σκοπό να υπάρχει εγρήγορση και οποιαδήποτε τέτοιο  περιστατικό παρανομίας, να αντιμετωπιστεί άμεσα, ώστε να υποβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις και τα ανάλογα πρόστιμα στους υπευθύνους.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά το τηλέφωνο του Τμήματος Καθαριότητας (2821340045 & 2821340046),όπου κατόπιν συνεννόησης, μπορούν να απομακρύνονται τα ογκώδη απορρίμματα όπως οικιακός εξοπλισμός, ενώ τα υπολείμματα πρασίνου ο Δήμος Πλατανιά διαθέτει αδειοδοτημένο χώρο για τη μεταφορά και εναπόθεση τους.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση