Συνεδριακές δράσεις και συνέδρια στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Συνεδριακές δράσεις και συνέδρια στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, άρχισαν οι εργασίες του επιστημονικού Συνεδρίου, με θέμα τις προκλήσεις της Ψυχοθεραπείας σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, που διοργανώνει η ΟΑΚ σε συνεργασία με την Ιατρική Ακαδημία Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων του Μονάχου της Γερμανίας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος τόνισε τις νέες κοινωνικές προκλήσεις στη Χώρα μας και όλως ιδιαιτέρως στην Κρήτη. Το Συνέδριο χαιρέτισε, επίσης, ο Δρ Manfred Endres, Διευθυντής της Ακαδημίας του Μονάχου, ο οποίος μαζί με την Δρ Katharina Muench είχαν την ευθύνη του Συνεδρίου. Ομιλίες έκαναν οι Δρ Ιωάννης Νοδαράκης, (Εισαγωγή στην Κρητική ψυχή, κοινωνία και ιστορία), Δρ Εμμανουήλ Σταυρουλάκης, (Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα), Δρ Ali Shariati, (Ζώντας ως Κούρδος στο Ιράν, στη Γερμανία και την Ελλάδα: μιλώντας βιωματικά. Η επίδραση του προσωπικού, πολιτικού, ιστορικού και θρησκευτικού υποβάθρου στη Ψυχοθεραπεία) και Δρ Birgit Mau-Endres, (Πολιτιστικές και διαπολιτισμικές πτυχές στη Ψυχοθεραπεία).

Η προσπάθεια αυτή ως στόχο έχει τη δημιουργία ενός κοινού προβληματισμού ανάμεσα σε ειδικούς από την Κρήτη και τη Γερμανία σε θέματα που απασχολούν τους νέους στην Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της περιοχής και να επικοινωνήσουν με νέους και νέες από την ενδοχώρα.

Κρήτη: Παράδοση-Πολιτισμός

Στο πλαίσιο του Προγράμματος προσκυνηματικού τουρισμού, που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια από την ΟΑΚ, Ομάδα 40 Γερμανών από τη Βέρνη της Γερμανίας, στελέχη ενοριών της περιοχής, παρακολουθούν ειδικό Πρόγραμμα, με θέμα την Ορθοδοξία, την παράδοση και τον Πολιτισμό της Κρήτης. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΟΑΚ για τα παραπάνω θέματα, ενώ στη συνέχεια θα έχουν εμπειρική και βιωματική σχέση με τη θεματολογία του Προγράμματος. Κατά την παραμονή τους στην Κρήτη θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, Ιερές Μονές, χώρους με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, καθώς και να μιλήσουν με ανθρώπους της ενδοχώρας.

Η Μάχη της Κρήτης: μία ιστορία επιβίωσης

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στις 17:00 (ακριβώς) θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ στο Κολυμπάρι, παράσταση στην αγγλική γλώσσα από τη βραβευμένη καλλιτέχνιδα-αφηγήτρια Anna Conomos-Wedlock, με τίτλο: «Η Μάχη της Κρήτης: μία ιστορία Επιβίωσης – Ο πόλεμος και η Κατοχή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού».

Πρόκειται για μία δραματική και ιδιαιτέρως δυνατή παράσταση αφήγησης από την Anna Conomos, με αναφορά σε προσωπικές και ανέκδοτες αφηγήσεις επιζώντων, οι οποίοι βίωσαν τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης ως παιδιά, με ενεργή συμμετοχή στην Αντίσταση κατά των Ναζιστικών στρατευμάτων μεταξύ των ετών 1941 και 1945. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ειδικού Προγράμματος της Ομάδας του Συλλόγου «Φίλων του Αγίου Όρους» της Μεγάλης Βρετανίας, συνοδευόμενοι από τον γνωστό Ορθόδοξο Καθηγητή της Οξφόρδης, Επίσκοπο Διοκλείας Κάλλιστο Γουέαρ (Kallistos Wear). Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και αποτελεί μία ευκαιρία προβληματισμού ενόψει και του εορτασμού της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940, με ιδιαίτερες συνέπειες στη Μεγαλόνησο.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.