Συνεδριάζει σήμερα το ΣΑΣ για τη δρομολόγηση του «Mykonos Palace» στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά

Συνεδριάζει σήμερα το ΣΑΣ για τη δρομολόγηση του «Mykonos Palace» στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά

Με μοναδικό θέμα την εξέταση του αιτήματος των Μινωικών Γραμμών για την έκτακτη δρομολόγηση του «Μykonos Palace» θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Οι Μινωικές έχουν αιτηθεί άδεια για τη δρομολόγησή του στην γραμμή Πειραιάς – Χανιά. Έχει ελληνικό πλήρωμα αυξημένης σύνθεσης, ενώ είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο του Πειραιά. Πέρασε από τη θυγατρική των Μινωικών στη μητρική εταιρεία, η οποία κατέβαλε 21 εκατομμύρια ευρώ για τις υποθήκες που υπήρχαν.

«Τα δύο πλοία που είναι δρομολογημένα στα Χανιά, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το «Blue Galaxy» δεν αξίζουν μαζί ούτε τα μισά από ό,τι το Mykonos Palace. Αντιλαμβάνεστε από αυτό και μόνο πόσο θα αναβαθμιστεί η γραμμή», επεσήμαναν κύκλοι της διοίκησης των Μινωικών.

Η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών είχε δεσμευθεί, προκειμένου να λάβει έγκριση δρομολόγησης του Cruise Ferry «Mykonos Palace», στα εξής θέματα, τα οποία υλοποίησε:

• Να υψώσει άμεσα την ελληνική σημαία στο πλοίο.
• Να επανδρώσει το πλοίο αποκλειστικά με ελληνικά πληρώματα, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την έγκριση δρομολόγησής του στην ως άνω γραμμή.
• Να μεταβιβαστεί το πλοίο, από την 100% θυγατρική εταιρεία των Μινωικών Γραμμών, Minoan Italia Spa, στη μητρική εταιρεία, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που απαιτούνται.

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της για το ίδιο θέμα η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή της πως «… εκτιμά ότι η δρομολόγηση του Cruise Ferry MYKONOS PALACE, ενός από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή πλοία στην κατηγορία του, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στη συγκεκριμένη γραμμή, θα ενισχύσει τον υγιή ανταγωνισμό, ενώ θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό και τον εμπορικό κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι οι Μινωικές Γραμμές είχαν προσπαθήσει να δρομολογήσουν το ίδιο πλοίο εκπρόθεσμα στις Κυκλάδες στη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Μύκονος – Νάξος από την 1η Ιουνίου 2018 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση