Συνεδρίασε στα Χανιά το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Συνεδρίασε στα Χανιά το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

H στήριξη των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στα Χανιά αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών που συστάθηκε στην πόλη.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια συνεδρίαση του οργάνου, στην οποία προήδρευσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη. Τα μέλη του συμβουλίου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, τις αρμοδιότητες και τις δράσεις, που θα αναπτυχθούν, ενώ κ. Αλιφιεράκη ζήτησε από τους εκπροσώπους των μεταναστών να φέρουν τα αιτήματά τους προς συζήτηση, με τη δέσμευση να σταθεί στο πλευρό τους, προωθώντας τα ζητήματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αντιδήμαρχος χαρακτήρισε τη λειτουργία του Συμβουλίου «πύλη ανθρωπιστικής προσέγγισης». Κατά την πρώτη συνεδρίαση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση αναφορικά με τα προγράμματα του Τμήματος Πρόνοιας, αλλά και σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ οι εκπρόσωποι των μεταναστών, που ήταν στη συνεδρίαση, ευχαρίστησαν τη δημοτική Αρχή για το βήμα που τους δίνεται, προκειμένου να κοινοποιούν τα ζητήματα, που τους απασχολούν και να βρίσκουν ανταπόκριση.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση