Συνδέεται ακτοπλοϊκά η Αγία Γαλήνη με την Γαύδο

Συνδέεται ακτοπλοϊκά η Αγία Γαλήνη με την Γαύδο

Μέσα σε ένα μήνα είναι πιθανό να ξεκινήσει το δρομολόγιο από την Αγία Γαλήνη ως το ακριτικό νησί της Γαύδου. Πρόκειται για μια ενέργεια που μπορεί να δώσει περαιτέρω ώθηση στον τοπικό Τουρισμό της Αγίας Γαλήνης, αφού με την έναρξη του δρομολογίου από το τουριστικό θέρετρο προς το νησί της Γαύδου είναι βέβαιο πως θα ενισχυθεί η κίνηση προς τον συγκεκριμένο προορισμό.

Το δρομολόγιο θα γίνεται με πλοία τα οποία χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες των ερευνών των υδρογονανθράκων στην περιοχή. Τα πλοία είναι σε πολύ καλή κατάσταση και η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΝΕΝΔΥΚ τα «βάφτισε» «Αγία Ρουμέλη» και «Καλυψώ».

Και τα δύο είναι χωρητικότητας 150 ατόμων. Το «Αγία Ρουμέλη» θα δρομολογηθεί στη γραμμή Σφακιά, Λουτρό, Αγία, Ρουμέλη, ενώ το «Καλυψώ» θα πραγματοποιεί δρομολόγιο από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης για Γαύδο, το οποίο θα διαρκεί μόλις 1,5 ώρα.

Στόχος της εταιρείας είναι και οι ημερήσιες εκδρομές στη Γαύδο. Το «Καλυψώ» θα κάνει το πρώτο δρομολόγιο από Αγία Γαλήνη στις 8 το πρωί και θα αναχωρεί 9 το βράδυ από το ακριτικό νησί.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.