Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή στην Αθήνα με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, ΕΔΕΥ και ΔΕΗ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή στην Αθήνα με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, ΕΔΕΥ και ΔΕΗ

Τα τρέχοντα ζητήματα της ενέργειας συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας Νίκος Καλογερής με τους αρμόδιους φορείς, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα. Ο κ. Καλογερής συναντήθηκε με ανώτατα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΔΕΥ και της ΔΕΗ, συζήτησε και ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις και τα σχεδιαζόμενα έργα που αφορούν στο νησί. Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη του στο Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) συζήτησε με τον Πρόεδρο κ. Χατζηαργυρίου και το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου κ. Μενεγάτο για το θέμα της ευστάθειας του συστήματος της Κρήτης και τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, αλλά και εκείνες που θα προκύψουν από τη διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα. Επίσης εξετάστηκε το θέμα της ηλεκτροκίνησης, οι δυνατότητες ανάπτυξης της στη Κρήτη, όπου ο τομέας των μεταφορών αποτελεί τον βασικό καταναλωτή ενέργειας, καθώς και η πιθανή συνεργασία του Διαχειριστή με την Περιφέρεια για την υλοποίηση πιλοτικών εφαρμογών.

Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κ. Μπασιά και τον Αντιπρόεδρο κ. Μπέλλα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για πορεία των συμβάσεων για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στα δυο θαλάσσια οικόπεδα νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης, καθώς και για τους μελλοντικούς διαγωνισμούς που σχεδιάζονται για περιοχές νότια του νησιού.

Τέλος, ο κ. Καλογερής ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη και τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής κ. Μετικάνη για τις σχεδιαζόμενες ενέργειες της επιχείρησης προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της φετινής χρονιάς, αλλά και να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια του νησιού μέχρι την ολοκλήρωση της υλοποίησης της διασύνδεσης του νησιού με το ηπειρωτικό σύστημα.

Στις συναντήσεις συμμετείχε η Μαρία Αποστολάκη, Μηχανικός Περιβάλλοντος, σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη στα θέματα της ενέργειας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather