Συνάντηση της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Συνάντηση της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη για δεύτερη φορά το τελευταίο εξάμηνο, μεταξύ της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρίας Κοζυράκη και στελεχών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), με αφορμή την υλοποίηση του Προγράμματος HELIOS (Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection) στην Κρήτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Χρήστος Στεφανόπουλος, στέλεχος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Νατάσα Αραπίδου, Τζουλιάνα Κοντίνι, Ιωάννης Λημνιός – Σέκερης, στελέχη του ΔΟΜ και, ο κ. Γεώργιος – Νικόλαος Κοκολάκης, πρόσωπο επαφής για το Πρόγραμμα στην Κρήτη.

Στη συζήτηση έγινε αναλυτική παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος ένταξης προσφύγων, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG HOME) και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τα στελέχη του ΔΟΜ ανέλυσαν τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος με εκτενή ενημέρωση για τη συμμετοχή των φορέων που σε περιφερειακό επίπεδο πλαισιώνουν τις κεντρικές δομές  και υλοποιούν τις δράσεις.

Η Συντονίστρια εξήρε το ουσιαστικό έργο που παράγεται από δράσεις κοινωνικής ένταξης, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας προοπτικής για τους πρόσφυγες, μέσα από ενέργειες υποστήριξης και προώθησης της δυνατότητας αυτόνομης διαβίωσης των ωφελούμενων του Προγράμματος, με ιδιαίτερη σημασία και προστιθέμενη αξία για τις κοινωνίες υποδοχής και την τοπική οικονομία. Επιβεβαίωσε τέλος, τη δυνατότητα συνεργασίας με το τοπικό δίκτυο εφαρμογής πολιτικών του ΔΟΜ προς ευόδωση της προσπάθειας υλοποίησης των ενεργειών του στην Κρήτη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather