Συνάντηση στην Περιφέρεια για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Συνάντηση στην Περιφέρεια για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την γυναικεία επιχειρηματικότητα και ζητεί από την Πολιτεία την λήψη άμεσων  μέτρων και παροχή κινήτρων για την βιώσιμη προώθηση της.

Αυτό τονίστηκε στην συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια μεταξύ μελών του Οργανισμού WomanDoBusiness, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου – Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη και της Εντεταλμένης Περιφερειακής συμβούλου Εθελοντισμού  και διασύνδεσης της Περιφέρειας με φορείς-οργανώσεις του Τουρισμού, Γεωργίας Μηλάκη.

Συγκεκριμένα στην συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, εκφράστηκε η υποστήριξη της Περιφέρειας  σε δράσεις που σχετίζονται με την γυναικεία επιχειρηματικότητα, η οποία όπως τονίστηκε μπορεί να αναδειχθεί σε κινητήρια δύναμη για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης επισημάνθηκε η σημασία της συνεργασίας του οργανισμού με τα επιμελητήρια ενώ έγινε ενημέρωση του οργανισμού WomanDoBusiness απο την ομάδα WomenDoBusiness Νατάσα Γρηγοράκη,Έρη Παυλάκη,Καλλιόπη Σαββάκη,Μαρία Φραγκάκη για το πρόγραμμα μικροεπιχειρηματικότητας που διενεργείται σε συνεργασία της Περιφέρειας με την αναπτυξιακή εταιρεία ΠΛΟΗΓΟΣ.

Ο κ.Παπαδεράκης επισήμανε πως “οι προκαταλήψεις σε σχέση με το φύλο δεν μπορούν να λειτουργούν ανασταλτικά στην επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό στίβο. O μετασχηματισμός της εταιρικής κουλούρας των επιχειρήσεων μπορεί να αποτελέσει ως σημαντικό παράγοντα για ίσες επαγγελματικές ευκαιρίες μεταξύ ανδρών και γυναικών. H πολιτεία οφείλει να παράσχει κίνητρα για τη βιώσιμη προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather