Συνάντηση Περιφερειάρχη με εκπροσώπους Επιμελητηρίων της Κρήτης

Συνάντηση Περιφερειάρχη με εκπροσώπους Επιμελητηρίων της Κρήτης

Η καλή συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τα Επιμελητήρια του νησιού επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τους εκπροσώπους των Εμπορικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Κρήτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου Γιώργος Γιακουμάκης και ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του ΕΒΕ Χανίων Γιώργος Πατεράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης του νησιού καθώς και οι δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης της επιχειρηματικότητας που εξελίσσονται, η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και η διασύνδεσή του με τον πρωτογενή τομέα, καθώς και η αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων με κυρίαρχο στόχο τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας να περάσουν στην πραγματική οικονομία στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα.     

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και υπεύθυνος ΓΕΜΗ – Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Πατεράκης αναφέρθηκε στα οδικά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι Χανιώτες επιχειρηματίες και μη. Για τον λόγο αυτό πρότεινε όπως δουν το θέμα του ΒΟΑΚ, τη σύνδεση του Αεροδρομίου Χανίων με τον ΒΟΑΚ, αλλά και τα έργα βελτίωσης, διαπλάτυνσης και παρεμβάσεων στον οδικό άξονα που συνδέει τα Χανιά με το Καστέλι.

Επιπροσθέτως ο κ. Πατεράκης ανέδειξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες σε ότι αφορά τις ακτοπλοϊκές μεταφορές προϊόντων κατά τη θερινή περίοδο, καθώς τα δρομολόγια των πλοίων και η μικρή χωρητικότητά τους, λόγω τουρισμού, δεν επαρκούν.

Σε ότι αφορά το φλέγον ζήτημα της ενέργειας, ο κ. Πατεράκης ζήτησε από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια του νησιού να διεκδικήσουν μεγαλύτερα ποσοστά αδειών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις επιχειρήσεις, προκειμένου να είναι ενεργειακά αυτόνομες και ικανές να συμβαδίσουν με την πράσινη οικονομία, ένα μοντέλο για το οποίο γίνεται λόγος ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.