Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Συνάντηση δημάρχου-καταστηματαρχών Χάληδων για το έργο ανάπλασης της περιοχής

Συνάντηση δημάρχου-καταστηματαρχών Χάληδων για το έργο ανάπλασης της περιοχής

 

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (16/10) το πρωί στο Δημαρχείο της πόλης, ευρεία σύσκεψη στην οποία εκλήθησαν οι επαγγελματίες καταστηματάρχες της οδού Χάληδων και ο Σύλλογος καταστηματαρχών και επαγγελματιών Παλιάς Πόλης, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης (την Δευτέρα, 15/10) για την έναρξη του εν λόγω, έργου ανάπλασης.

Από τη σύσκεψη στην οποία εκτός του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ξανθουδάκης και Ευτ. Κονταξάκης, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει το έργο και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες εξήχθησαν θετικότατα συμπεράσματα. Οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, ωστόσο τόνισαν ότι θα επιδείξουν υπομονή και νοοτροπία συνεργασίας με γνώμονα ότι το σημαντικό έργο θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Χανίων τους τόνισε στους καταστηματάρχες ότι “τα οφέλη από αυτό το έργο θα είναι πολλαπλάσια. Μάλιστα, το έργο αυτό υπάγεται σε ένα ευρύτερο πλάνο έργων που έχει καταστρώσει η νυν δημοτική αρχή και αφορά την ανάπλαση της πλατείας Μητροπόλεως, τη διεύρυνση των πεζοδρομίων και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου από τη Τζανακάκη μέχρι το Πανελλήνιο, την αναβάθμιση της πλατείας 1866 και άλλα επιμέρους έργα”.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ανέφερε: “Όπως τόνισα στους καταστηματάρχες θα έχουμε ένα επιπλέον θετικό γεγονός από την πραγματοποίηση του έργου στην οδό Χάληδων. Το θετικό γεγονός είναι ότι με την ευκαιρία αυτού του έργου θα αφαιρέσουμε τις σκαλωσιές από το παλιό Δημαρχείο που βρίσκεται στην πλατεία συντριβανίου και αισθητικά θα ανασάνει η περιοχή”.

Το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά.

Οι εργασίες στο πρώτο τμήμα του, από τις «αλυσίδες» (παλιό λιμάνι) στο «τέρμα» της οδού Χάληδων έως και το σημείο που «ξεκινά» η πλατεία (στο ύψος του περιπτέρου), θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την απομάκρυνση της σκαλωσιάς από το παλιό Δημαρχείο, εργασία που αναμένεται να εκτελεστεί αμέσως μετά την 28η Οκτωβρίου. Στο συγκεκριμένο τμήμα, όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, θα αντικατασταθεί ο υφιστάμενος αγωγός αποχέτευσης και θα εκτελεστούν τα αναγκαία έργα σύνδεσης ομβρίων και ύδρευσης (όπου απαιτείται), ενώ θα γίνουν η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ με την τοποθέτηση καλωδίου μέσης τάσης καθώς και όλα τα υπόλοιπα έργα που προβλέπει η μελέτη.

Μετά την 21η Νοεμβρίου -ημέρα εορτής της πόλης των Χανίων (Εισόδια της Θεοτόκου)- θα ξεκινήσουν, παράλληλα, οι εργασίες στο δεύτερο τμήμα του δρόμου, από την πλατεία Αθηναγόρα (ύψος περιπτέρου), δηλαδή, έως και τη συμβολή της Χάληδων με την οδό Σκαλίδη. Για το συγκεκριμένο τμήμα θα γίνει προσπάθεια να μην κλείσουν τα καταστήματα, όμως αυτό θα αποσαφηνιστεί με ασφάλεια πιθανότατα μετά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ανάλογα και με την πορεία εκτέλεσης των εργασιών, στις οποίες «εμπλέκεται» και η ΔΕΗ με την υπογειοποίηση τού δικτύου.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ενημέρωσε ωστόσο τους καταστηματάρχες για την αρνητική εξέλιξη που προέκυψε και που άπτεται με την αρνητική απάντηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση του τρίστηλου της ΔΕΗ που βρίσκεται στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη και που ο ίδιος είχε προτείνει να τοποθετηθεί στην τάφρο, ανάμεσα στη Δημοτική Πινακοθήκη και στην Τράπεζα που βρίσκεται στην αφετηρία της οδού Χάληδων.

Παρουσιάστηκε μια μοναδική ευκαιρία , με το έργο της οδού Χάληδων που, ούτως ή άλλως, θα σκαφτεί, ώστε να επιλυθεί αυτό το ζήτημα. Δυστυχώς τη χάνουμε αυτή την ευκαιρία. Πρόκειται για μια αποστειρωμένη απόφαση,για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται μια πόλη. Θα επιδιώξουμε να βρούμε άλλες λύσεις, οι οποίες όμως είναι πολύ δύσκολες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x