Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε ενημερωτική αποστολή στις υπηρεσίες της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε ενημερωτική αποστολή στις υπηρεσίες της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε ενημερωτική αποστολή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στις Κεντρικές Υπηρεσίες της Κομισιόν, με θέμα τις τρέχουσες Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Στρατηγικές.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών-Διεθνών Θεμάτων, Αντιπρόεδρος της CPMR – Συνέλευσης Παρακτίων Περιφερειών της Ευρώπης, όπου στην ατζέντα των συζητήσεων θα συζητηθούν ζητήματα της CPMR και η δικτύωση που επιτελεί για τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

Η ενημερωτική επίσκεψη των Ελλήνων Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών στις  Βρυξέλλες περιλαμβάνει συναντήσεις εργασίας με: τον Έλληνα Αντιπρόεδρο και Ε.  Επίτροπο της Κομισιόν Μ. Σχοινά, την Ε. Επίτροπο Αντιπρόεδρο D Suica για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, την C Preising και Στέλλα Καραβαζάκη-εκπροσώπους του Γραφείου του νέου Επιτρόπου Περιβάλλοντος-Ωκεανών-Αλιείας Virginius Sinkevičius, τον Αντιπρόεδρο της CPMR επί Θαλασσίων Θεμάτων Γ Αλεξάκη και τη Γενική Διευθύντρια της CPMR Ε Μαριάνου, τον Π Πανταζάτο Αναπληρωτή Επικεφαλής Μονάδας στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής & Αστικής Πολιτικής DG REGIO, και τον Αγγελόπουλο, Αν. Διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής DG AGRI.

Στις χθεσινές συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα για την διαμόρφωση της πολιτικής συνοχής την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, ζητήματα για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) – υπαίθρου και αγροτικού χώρου, διαπεριφερειακές συνεργασίες για την Βιώσιμη ανάπτυξη και Γαλάζια Οικονομία, και ζητήματα που αφορούν στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι εν γένει σε σχέση με τις προκλήσεις για τις χώρες μέλη την κοινωνία και την ενεργή συμμετοχή και διάλογο με τους πολίτες.

Η αποστολή συνοδεύεται από τον κ Γ Μαρκοπουλιώτη επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και συμμετέχουν Περιφερειάρχες και αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες από τις Ελληνικές Περιφέρειες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather