Συμμετέχει και ο εμπορικός σύλλογος Χανίων στην Black Friday

Συμμετέχει και ο εμπορικός σύλλογος Χανίων στην Black Friday

Την συμμετοχή του στον θεσμό του «Black Friday», ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, το Δ.Σ. του οποίου με ανακοίνωσή του καλεί τους καταναλωτές «να βγουν στην αγορά, να κάνουν έρευνα και να επιλέξουν τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές τους».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αναφέρει τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε πέρυσι εφαρμόστηκε για δεύτερη φορά η –προερχόμενη από το εξωτερικό- καταναλωτική προωθητική ενέργεια «Black Friday». Είναι αλήθεια ότι η Black Friday, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή». Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο «ελεύθερο».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εκτιμώντας τις συνθήκες και τη δομή της αγοράς μας, αποφάσισε ότι θα συμμετέχουμε φέτος στο θεσμό του Black Friday. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές και έχει παρατηρηθεί τα δύο χρόνια αυτά του θεσμού Black Friday, είναι η μορφή του επιθετικού μάρκετινκ που κάνουν κάποιες πολυεθνικές και δεν είναι άλλες από τις μεγάλες ταμπέλες στις προσθήκες των καταστημάτων τους, χωρίς όμως να υπάρχουν τα προϊόντα η να είναι ελάχιστα σε σχέση με την ζήτηση.

Εφιστούμε την προσοχή ότι ο θεσμός του Black Friday θα ισχύσει μόνο για την Παρασκευή 23-11-18.

Καλούμε τους καταναλωτές να βγουν στην αγορά, να κάνουν έρευνα και να επιλέξουν τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές τους».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση