Συμβάσεις 2,9 εκ. ευρώ υπέγραψαν Ο.Α.Κ. και Δήμος Αποκορώνου

Συμβάσεις 2,9 εκ. ευρώ υπέγραψαν Ο.Α.Κ. και Δήμος Αποκορώνου

Δύο πολύ σημαντικά έργα για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων τους, που έγινε το πρωί της Δευτέρας 27/04/2020 μεταξύ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και του Δήμου Αποκορώνου.

Πρόκειται για τα έργα:

  • «Ύδρευση Αστικής-Τουριστικής περιοχής από Γεωργιούπολη έως Καβρό και του Ανατολικού Τμήματος ΔΕ Βάμου Δήμου Αποκορώνου» που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» 2019, με προϋπολογισμένη συνολική δαπάνη €2.830.770,32 (περιλαμβανομένου ΦΠΑ όπου απαιτείται) και διάρκεια υλοποίησης 24 μήνες.
  • «Εργασίες Αποκατάστασης Φθορών και Συντήρηση Κτιρίου Παιδικού Σταθμού Καλυβών». Η πίστωση για την εκτέλεση του Έργου προέρχεται από τη ΣΑΤΑ, είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό του Δήμου Αποκορώνου για το οικονομικό έτος 2019 με προϋπολογισμένη συνολική δαπάνη €70.000 (περιλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η υπογραφή των συμβάσεων έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. κ. Άρη Παπαδογιάννη και τον Δήμαρχο ΑποκορώνουΧαράλαμπο Κουκιανάκη, υπό την παρουσία του Διευθυντή Υδραυλικών Έργων του Ο.Α.Κ. κ. Μάρκου Πατρελάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης για την υπογραφή των συμβάσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ.Άρης Παπαδογιάννης τόνισε ότι:  «ο Ο.Α.Κ. έχει τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να βοηθήσει τους δήμους του νησιού, στο Αναπτυξιακό και Περιβαλλοντικό τους έργο. Στόχος όλων μας είναι να περιοριστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αντλήσεις νερού με τη μέθοδο των γεωτρήσεων και η  υδροδότηση και άδρευση των περιοχών, να γίνεται πλέον με σύγχρονες και ολοκληρωμένες μεθόδους. Το έργο της ύδρευσης που υπογράψαμε σήμερα, θα βοηθήσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή ενώ έρχεται σε συνέχεια και του άλλου μεγάλου έργου, που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, πάλι από τον Ο.Α.Κ.,  στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου. Το ίδιο ισχύει και για το έτερο έργο, στον «Παιδικό Σταθμό Καλυβών», όπου ο Οργανισμός έχει τη γνώση και την εμπειρία να προχωρήσει και σε τέτοιες παρεμβάσεις». Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, κατέληξε στα δηλώσεις του ο κ. Παπαδογιάννης  «είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό «εργαλείο», το οποίο πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους και πάνω απ’ όλους, από την αυτοδιοίκηση»,  .

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στάθηκε τόσο στην συνεργασία του Δήμου Αποκορώνου με τον Ο.Α.Κ. όσο και στην σημαντικότητα των έργων για τα οποία υπεγράφησαν οι συμβάσεις, για την ευρύτερη περιοχή.

«Δυο πολύ σημαντικά Αναπτυξιακά έργα για την περιοχή μας, έρχονται να μπουν στην τελική ευθεία. Η Δημοτική αρχή, έχοντας την Τεχνική της επάρκεια, αναζητά φορείς οι οποίοι να μπορούν να συνεργαστούν και να υλοποιήσουν μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα, για να ξαναμπεί ο Δήμος Αποκορώνου σε Αναπτυξιακή τροχιά, όπως όλοι ονειρευόμαστε. Τα υδρευτικά που υπογράφουμε, είναι έργα πνοής, τα οποία τα έχει ανάγκη εδώ και δεκαετίες ο Αποκόρωνας. Θα υδρεύσουμε περιοχές στο Ανατολικό τμήμα του Δήμου μας,  που είχαν κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες, τεράστιο πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης, αλλά και την περιοχή της Δ.Κ. Γεωργιούπολης, όπου η μεγάλη τουριστική της ανάπτυξη, έχει πολλαπλασιάσει τις ανάγκες της. Τα έργα αυτά είναι αναπτυξιακά και συνάμα περιβαλλοντικά και μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, με την στήριξη του Ο.Α.Κ. Παράλληλα ερχόμαστε να καλύψουμε και άλλη μια πολλή σημαντική ανάγκη της περιοχής μας, με την «Συντήρηση του Κτιρίου του Παιδικού Σταθμού Καλυβών». Το κτήριο θα αναβαθμιστεί και στη συνέχεια με την συνεργασία των αρμόδιων φορέων, θα στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να φιλοξενήσει 20 με 25 βρέφη. Είναι μια δομή που απουσιάζει σήμερα από τον Αποκόρωνα και σύντομα θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκιανάκης.

«Η σχέση του Οργανισμού με τον Δήμο Αποκορώνου, ξεκινά από την εποχή του Ο.Α.ΔΥ.Κ. Τα βασικά νερά της Δυτικής Κρήτης πηγάζουν  στην περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και πάρα πολλά και σημαντικά έργα έχουν σχεδιαστεί κι έχουν υλοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή. Η συνεργασία αυτή, είναι προς το συμφέρον του Οργανισμού αλλά και του Δήμου Αποκορώνου» ανέφερε από την πλευρά του ο Διευθυντής Υδραυλικών Έργων του Ο.Α.Κ. κ. Μάρκος Πατρελάκης.

Η υπογραφή των συμβάσεων έγινε στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ. στην Αγυιά.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather