Συζήτηση για την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών καναλιών πωλήσεων, στο ΤΕΕ

Συζήτηση για την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών καναλιών πωλήσεων, στο ΤΕΕ

Συζήτηση με θέμα «Ψηφιακές Πλατφόρμες Εργαλείο Υπηρεσιών και Επιχειρηματικότητας για τον διπλωματούχο μηχανικό» θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ανοικτής τακτικής συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Κρήτης, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, στις 18.30, στα γραφεία του ΤΕΕ, στα Χανιά.

Θα προηγηθεί ενημέρωση από το προεδρείο της Αντιπροσωπείας και από το προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΚ.

Ομιλητές για το θέμα «Ψηφιακές Πλατφόρμες Εργαλείο Υπηρεσιών και Επιχειρηματικότητας για τον διπλωματούχο μηχανικό» θα είναι οι εξής:

• Γιώργος Σταυρουλάκης, ΠΜ Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης με την εισήγηση «Ψηφιακή Εποχή Υπηρεσίες και Επιχειρηματικότητα».

Γιάννης Στρογγυλός, ΗΜ πρώην πρόεδρος ΤΕΕ με την εισήγηση «Ψηφιακή Έκδοση Οικοδομικών Αδειών».

Κυριάκος Κώτσογλου, ΜΠΔ Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση».

Θάνος Παράσχος, ΜΗΧΟΠ co founder Youth Entrepreneurship Club για την «Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα».

Ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΚ Λευτέρης Κοπάσης επισημαίνει στην εισήγησή του ότι «οι ψηφιακές πλατφόρμες δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας όπως διαμορφώνεται με την ψηφιακή επανάσταση. Η ψηφιακή πλατφόρμα booking.com χωρίς να έχει στην ιδιοκτησία της ούτε μία κλίνη είναι ο μεγαλύτερος ξενοδόχος πουλώντας δεκάδες εκατομμυρίων διανυκτερεύσεις. Παράλληλα οι ψηφιακές πλατφόρμες είναι πολύτιμα εργαλεία για τους μηχανικούς και την διεκπεραίωση του έργου τους όπως μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών e-Άδειες ενώ είναι ανεξάντλητες οι δυνατότητες ψηφιακής εξυπηρέτησης από τις αλληλεπιδραστικές πλατφόρμες που αναπτύσσουν η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση για την ψηφιακή διακυβέρνηση επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση χρόνου, μείωση της γραφειοκρατίας, διαφάνεια και αυτοματοποίηση διαδικασιών».

Επιπλέον ο κ. Κοπάσης τονίζει ότι «η ύπαρξη των amazon.com, alibaba.com, eBay.com κ.λπ. επαναπροσδιορίζει το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα και σηματοδοτεί την πρόοδο στην καινοτομία. Στοιχειοθετείται ότι η μετάβαση σε μία ψηφιακή ενιαία αγορά μπορεί να επιτύχει πρόσθετη ανάπτυξη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ειδικότερα για την χώρα μας που έχει χαμηλή ψηφιακή επίδοση και βρίσκεται στην 26η θέση από τις 28 χώρες της ΕΕ. Οι νέες τεχνολογίες, ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης, απαιτούν νέες οργανωτικές δομές, νέες δεξιότητες και νέους θεσμούς ενώ η έγκαιρη και επιτυχής μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, θα κρίνει πολλά για την μελλοντική πορεία της χώρας μας σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο».

«Η σπουδαιότητα του θέματος και το κύρος των εισηγητών επιτρέπουν την αξιοποίηση της δυνατότητας του κανονισμού λειτουργίας για συμμετοχή στη Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ-ΤΔΚ κάθε ενδιαφερομένου με τον οποίο μπορούμε να μοιραστούμε κοινούς προβληματισμούς που θα επηρεάσουν την τοπική ανάπτυξη και το επάγγελμα του διπλωματούχου μηχανικού. Για τον λόγο αυτό θα εκδοθεί πρόσκληση και δελτίο τύπου, ενώ η διαδικασία της αντιπροσωπείας θα τηρηθεί κανονικά», καταλήγει ο κ. Κοπάσης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather