Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών την Τρίτη στα Χανιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών την Τρίτη στα Χανιά

Μείωση αριθμού μαθητών, εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες και αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών ζητούν, μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί των Χανίων, οι οποίοι, μέσω των Συλλόγων τους τονίζουν ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας εξακολουθούν να κωφεύουν στα δίκαια αιτήματα, τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών, σχετικά με το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ο ΣΕΠΕ σε ανακοίνωσή του εκτιμά ότι ο χρόνος που κερδήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, με μεγάλες θυσίες από τους εργαζόμενους, δυστυχώς, δεν αξιοποιήθηκε για να σχεδιαστεί η νέα σχολική χρονιά. Οι συγκεκριμένες προτάσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών πετάχτηκαν, όπως λέει, «στον κάλαθο των αχρήστων».

Αναφέρει η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων:
«… Η δήλωση του Υπ. Εσωτερικών ότι με την έναρξη του διδακτικού έτους θα δοθούν μάσκες σε κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή δεν απαλλάσσει συνολικά την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες σε έλλειψη προσωπικού, χώρων, χρηματοδότησης, απαραίτητου υγειονομικού υλικού, κ.α. Επιπλέον, τραγική είναι η επιμονή της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, να υπεραμύνονται των επιλογών τους και να μη μειώνουν τον αριθμό παιδιών ανά τμήμα αλλά να τον αυξάνουν(!). Γι’ αυτό και συνεχίζουν να αναμασούν την ατομική ευθύνη εκπαιδευτικών – μαθητών – γονιών, για να μπορούν να κρύβουν τις δικές τους.

Απέναντι στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους γονέων να δώσουν μαζική, μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Τρίτης 25/8 στις 11:00 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση θα συζητά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.
Διεκδικούμε:
• Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου και του νόμου Κεραμέως.
• Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
• Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.
• Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.
• Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.
• Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ)
• Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.
• Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.
• Την συμπερίληψη στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης, όλων των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση, ανεξαρτήτως πληρωμής παραβόλου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν ως αναπληρωτές στα δημόσια σχολεία την προσεχή σχολική χρονιά.
• Την εξέταση και αποδοχή από το ΑΣΕΠ, όλων των ενστάσεων που αφορούν απορριπτέους για μη καταβολή παραβόλου, ώστε να συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες κατάταξης και να έχουν δικαίωμα σε μόνιμο διορισμό με βάση τα προσόντα τους.
• Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση με ευθύνη του Υπουργείου και των δομών του».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather