Στρατιωτικός που είχε έρθει στα Χανιά βγήκε θετικός στον κορoνοϊό

Στρατιωτικός που είχε έρθει στα Χανιά βγήκε θετικός στον κορoνοϊό

Ένας Μαροκινός στρατιωτικός, που βρισκόταν πριν από λίγες ημέρες στα Χανιά για εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) του ΝΑΤΟ, που λειτουργεί στη Σούδα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως μετέδωσε το απόγευμα της Τρίτης η Ευτυχία Πενταράκη, στο δελτίο ειδήσεων του ΟPEN.

Ο στρατιωτικός είχε έρθει στα Χανιά με ομάδα άλλων στρατιωτικών από το Μαρόκο και διέμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων.

Μετά από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, επέστρεψε την περασμένη Παρασκευή στο Μαρόκο, όπου πραγματοποίησε το τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Μαρονικός στρατιωτικός ειδοποίησε με mail την Τρίτη το ΚΕΝΑΠ, που άμεσα μπήκε σε «καραντίνα», και δεν θα λειτουργήσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το Νοσοκομείο Χανίων είναι σε ετοιμότητα για να πάρει δείγματα από τους ανθρώπους που θα “δείξει” η ιχνηλάτηση, ενώ στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε ο στρατιώτης έχει ήδη έχει γίνει ενημέρωση για να γίνει απολύμανση στους χώρους του.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather