Στο Καστέλλι υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για το έργο της διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου

Στο Καστέλλι υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για το έργο της διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για το έργο της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κισσάμου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής των συμβάσεων του σημαντικού έργου

Στην τελετή θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, παρόντος του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, Μάνου Μανουσάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του πως θα βρεθεί λύση στη διαφωνία που έχει η Κομισιόν σε σχέση με το φορέα της διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Παράλληλα είχε σημειώσει ότι δε θα μείνει η Κρήτη χωρίς ρεύμα, ενώ είχε προσθέσει ότι αν χρειαστεί θα παραταθεί η λειτουργία των πετρελαϊκών μονάδων, οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν θα απομακρυνθούν καθώς θα παραμείνουν ως σύστημα εφεδρείας.

Για τη μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης, ο κ. Σταθάκης είχε αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί το έργο ως PCI και συνεπώς να κατασκευαστεί αξιοποιώντας τις κοινοτικές ενισχύσεις.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.