Στους λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης και του “πρασινίσματος”

Στους λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης και του "πρασινίσματος"

Καλές γιορτές θα κάνουν οι αγρότες και στην Κρήτη, καθώς από χθες το απόγευμα πιστώθηκαν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς τους. Συγκεκριμένα από τις 5 περίπου και μετά, οι αγρότες που έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς είδαν τα ποσά που δικαιούνται για το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης και το «πρασίνισμα» στους λογαριασμούς τους.

Οι υπόλοιποι αγρότες, όσοι δηλαδή έχουν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες – πλην Πειραιώς – θα δουν τα χρήματά τους να φαίνονται την ερχόμενη Δευτέρα.
Παράλληλα σήμερα θα καταβληθεί και η εξισωτική αποζημίωση. Σημειώνεται ότι στις 17 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η τελική κατάταξη των παραγωγών που δικαιούνται αποζημίωση.

Αν και υπάρχει ένα άγχος μήπως γίνει κάποιο μπέρδεμα, από τη στιγμή που για πρώτη φορά γίνονται δύο μεγάλες πληρωμές με μια μέρα διαφορά, αυτό που τονίζεται είναι πως οι Υπηρεσίες είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Η καθυστέρηση που υπήρξε στην πληρωμή ήταν σκόπιμη και αποσκοπούσε στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία, στην αντιμετώπιση κάθε τεχνικού λάθους, αλλά και στην απόφαση του Υπουργού για την εφαρμογή του ακατάσχετου στους λογαριασμούς των αγροτών.

Σημειώνεται ότι οι Τράπεζες είναι έτοιμες για την καταβολή των χρημάτων από την περασμένη Τρίτη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση