Στις 29 Απριλίου η φετεινή περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it”

Στις 29 Απριλίου η φετεινή περιβαλλοντική εκστρατεία "Let's do it"

Η Περιφέρεια Κρήτης, για άλλη μια χρονιά στηρίζει την Πανελλήνια Εκστρατεία με τίτλο “Let’s do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” και προσκαλεί τους φορείς, τις εθελοντικές οργανώσεις αλλά και τους ιδιώτες να συμμετάσχουν σε αυτήν. Στόχος της εκστρατείας, με την συνεργασία-στήριξη και των Δήμων του νησιού,  είναι να ενωθεί η Ελλάδα στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, που οργανώνεται και συντονίζεται αποκλειστικά από εθελοντές, ως επί το πλείστων νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο.

Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά δήμοι, φορείς, ομάδες εθελοντών, σχολεία και ενεργοί πολίτες θα συντονιστούν μέσα σε μία ημέρα, σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντισμού με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ημέρα διεξαγωγής της δράσης για το 2018, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Η φετινή συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά. Η φετινή θεματική είναι “Νεολαία και Εθελοντισμός”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο ρόλος των Δήμων στην υλοποίηση της πανελλαδικής εκστρατείας είναι πολύτιμος για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη φροντίδα των περιοχών τους.

Κάθε δήμος μπορεί να συμβάλλει υποστηρίζοντας τους τοπικούς φορείς και τις εθελοντικές ομάδες που ήδη έχουν εκπονήσει σχέδιο δράσης έτοιμο προς υλοποίηση ή οργανώνοντας μία ή περισσότερες δράσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι, εθελοντικές οργανώσεις αλλά και ιδιώτες μπορούν να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες στο site www.letsdoitgreece.org, οργανώνοντας τη δική τους δράση ή ενισχύοντας κάποια από τις οργανωμένες δράσεις στην περιοχή τους. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες, προτεινόμενα σχέδια δράσης και υποστηρικτικό υλικό.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση