Το Σαββατοκύριακο, η 13η έκθεση κρητικού κρασιού “Οινοτικά” στον Πλατανιά

Το Σαββατοκύριακο, η 13η έκθεση κρητικού κρασιού "Οινοτικά" στον Πλατανιά

Η 13η έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2020» θα πραγματοποιηθεί και τη φετινή χρονιά στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort στον Πλατανιά, στις 15 & 16 Φεβρουαρίου από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Επιμελητηρίου Χανίων.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες και παλαιές εσοδείες από 31 κρητικά οινοποιεία, να μιλήσουν με τους οινοποιούς και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το Wines of Crete. Ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να συμμετέχουν σε παράλληλες δράσεις γευσιγνωσίας κρασιού καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.

Καλεσμένοι, χορηγοί, δημοσιογράφοι, οινοχόοι και σχολές μαγειρικής που θα προσφέρουν νόστιμα εδέσματα, θα πλαισιώσουν την έκθεση οίνου και αυτή τη χρονιά. Και φέτος το πρόγραμμα της έκθεσης είναι πλούσιο, εστιασμένο στις κρητικές ποικιλίες με σεμινάρια από επαγγελματίες του χώρου που θα μοιραστούν ενδιαφέροντες εμπειρίες με τους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνει:

Σάββατο 15/2/2020

Ωράριο έκθεσης: 12:00 – 21:00 / Ανοικτά για όλους τους επαγγελματίες  & οινόφιλους

Παράλληλες εκδηλώσεις:

18:30 – 20:30 Masterclass με θέμα

“Η Τέχνη του Food & Wine pairing, συνδυασμένη με “αρώματα” της θάλασσας”.

O chef Γιάννης Τσιβουράκης μαγειρεύει ιδιαίτερα πιάτα θαλασσινών και ο sommelier Γιώργος Λούκας τα συνδυάζει με διαφορετικές ετικέτες κρητικού οίνου. Ένα μοναδικό masterclass με ιδιαίτερες γεύσεις θαλασσινών πιάτων συνδυασμένα με κρητικό κρασί.

Κυριακή 16/2/2020

Ωράριο έκθεσης: 12:00 – 20:00 / Ανοικτά για όλους τους επαγγελματίες & οινόφιλους

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

16:30 – 18:00 Σεμινάριο με θέμα

“Διεθνείς ποικιλίες στο Κρητικό terroir και ποια η σημασία τους στις λίστες των εστιατορίων”

Σεμινάριο και γευσιγνωσία με την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη. Μία γνωριμία στον κόσμο με τις διεθνείς ποικιλίες που «αγαπούν» την Κρήτη και η σημασία τους στις λίστες οίνου.    

18:00 – 19:30 Masterclass με θέμα

«Κρήτη VS The World»

Γευσιγνωσία με τον sommelier Γιώργο Λούκα, Κρητικές ποικιλίες VS Διεθνή κρασιά.

Θα δοκιμαστούν grande διεθνείς οίνοι και θα γίνει σύγκριση με Κρητικά κρασιά.

Δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις παράλληλες δράσεις γίνονται στο www.winesofcrete.gr και στην σελίδα στο www.Facebook.com/winesofcrete

Στο πλαίσιο των ΟιΝοτικών φιλοξενείται η Genius in Gastronomy όπου διοργανώνει το τριήμερο σεμινάριο για «Wine connoiseur course» από την Παρασκευή 14/2 μέχρι και την Κυριακή 16/2. Δήλωση συμμετοχής στο http://www.winesofcrete.gr & στο http://www.geniusingastronomy.gr.

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι η εφημερίδα Cretavoice και η ιστοσελίδα cretavoice.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather