Στις πληγείσες περιοχές ο φορολογικός περιφερειάρχης Κρήτης. Αίτημα του δήμου για φοροαπαλλαγές προς τους πληγέντες

Στις πληγείσες περιοχές ο φορολογικός περιφερειάρχης Κρήτης. Αίτημα του δήμου για φοροαπαλλαγές προς τους πληγέντες

Αυτοψία σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Πλατανιά πραγματοποίησε την Παρασκευή 15/3/2019 ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Φορολογικής Περιφέρειας Κρήτης, Πειραιά και Νήσων, κ. Ρήγας Μπάρκουλας – συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαλανδράκη – ο οποίος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» το εύρος των καταστροφών και το μέγεθος της απώλειας φυτικού και ζωικού κεφαλαίου στην περιοχή του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά του έθεσε την αναγκαιότητα απαλλαγής από φόρους και τέλη των κατοίκων, αγροτών, κτηνοτρόφων και επαγγελματιών που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες με τον κ. Μπάρκουλα να δεσμεύεται πως θα εξετάσει με θετική ματιά την εν λόγω πρόταση. Παράλληλα, ο κ. Μπάρκουλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή – προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά για τις ζημιές αλλά και για το αίτημα του Δήμου – ο οποίος και ζήτησε από τον Δήμο να αποστείλει, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναλυτικό υπόμνημα με τις φορολογικές ελαφρύνσεις και απαλλαγές που ζητά.

Στις αυτοψίες παρευρέθηκαν επίσης η Διευθύντρια της ΔΟΥ Χανίων κα  Ι. Μπαχουντάκη – την οποία ο δήμος Πλατανιά ευχαριστεί για τις ενέργειες της – και ο Υποδιευθυντής της ΔΟΥ Χανίων κ. Γ. Αρχαγγελάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου κ. Α. Φραγκονικολάκης, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κα Χρ. Μαραγκουδάκη και κ. Γ. Παπουτσάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τ. Κουρουπακης, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Μεσκλών κ. Μ. Βουλγαράκης και πρόεδροι τοπικών συμβουλίων των πληγεισών περιοχών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather