Στην Κρήτη βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Στην Κρήτη βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Στην Κρήτη βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, όπου θα επισκεφτεί τους 4 νομούς του νησιού και θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς τουριστικούς φορείς και με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Θεοχάρης έφθασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 8:15 μ.μ. Τον Υπουργό υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνέχεια, ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας ξενάγησε τον Υπουργό, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο στους ειδικούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί στο αεροδρόμιο για τον υγειονομικό έλεγχο των επισκεπτών.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ενώ τόνισε πως θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθ΄όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, όπως έγινε και στην πρεμιέρα της τουριστικής κίνησης κάτω από τους περιορισμούς και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Δεν κάνουμε πίσω, δουλέψαμε εντατικά όλο αυτό το διάστημα και είμαι εδώ για να μεταφέρω αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας. Όχι της αισιοδοξίας των αριθμών αλλά της αισιοδοξίας της ποιότητας. Αυτό είναι εξάλλου το στοίχημα αυτής της χρονιάς, η ποιότητα, η ασφάλεια, η ηρεμία που μπορεί να δώσει η χώρα μας όχι μόνο από το πανέμορφο τοπίο της που είναι πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο, αλλά και από το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να έρθει ξέροντας ότι είναι σε έναν τόπο που κατάφερε να είναι στην παγκόσμια πρωτοπορία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καταφέρνει ανοίγοντας τους εσωτερικούς περιορισμούς να κρατάει υπό έλεγχο την κατάσταση, πολύ καλύτερα απ’ ότι κάνουν άλλες χώρες και θα αποδείξει ότι και με το άνοιγμα των συνόρων θα κρατήσει ασφαλείς και πολίτες και φιλοξενούμενους» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης ο οποίος εξήγησε ότι η πρώτη μέρα ήταν πολύ ευχάριστη καθώς αποτυπώθηκε η θέληση του κόσμου, να επισκεφθεί τη χώρα μας και ταυτόχρονα επετεύχθη η αντιμετώπιση όλης της κίνησης με αυξημένη ετοιμότητα και δυνατά αντανακλαστικά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού στην πτήση που υποδέχθηκε στην Κω, όλα τα τεστ που έγιναν σε επιβάτες ήταν αρνητικά , ενώ έστειλε μήνυμα αποδραματοποίησης όπως χαρακτήρισε της διαδικασίας του ελέγχου των δειγμάτων. Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στα ξενοδοχεία καραντίνας λέγοντας ότι κακώς υπάρχουν παράπονα, αφού αποτελούν ευθύνη όλων, προκειμένου η χώρα να έχει τουρισμό. Αναφερόμενος στους εργαζόμενους στον τουρισμό, ο υπουργός επεσήμανε πως “για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι πρέπει ο τουρισμός να σταθεί στα πόδια του. Κι είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνει. Καταλαβαίνω την αγωνία όλων κι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε”.

Η περιοδεία στην Κρήτη

Σήμερα Πέμπτη, 2 Ιουλίου, στις 9 π.μ., ο Υπουργός Τουρισμού θα επισκεφτεί τον Άγιο Νικόλαο, στο Λασίθι, όπου θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης με το Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό και κατόπιν, στις 11 π.μ., θα βρεθεί στο Επιμελητήριο Λασιθίου, όπου θα συναντήσει τοπικούς τουριστικούς φορείς.

Στις 3 μ.μ. της ίδιας ημέρας ο κ. Θεοχάρης θα συναντηθεί στο Δημαρχείο Ηρακλείου με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και στις 3:30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τουριστικούς φορείς του νομού στο Aquila Atlantis Hotel.

Στις 6 μ.μ., ο Υπουργός Τουρισμού θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

Αύριο Παρασκευή, 3 Ιουλίου, στις 10 π.μ., ο κ. Θεοχάρης θα επισκεφτεί το Επιμελητήριο Χανίων, όπου θα έχει συνάντηση με τοπικούς τουριστικούς φορείς και κατόπιν, στις 11:30 π.μ., θα μεταβεί στο Δημαρχείο Χανίων προκειμένου να συναντήσει το Δήμαρχο της πόλης, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και Δημάρχους του νομού. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο αεροδρόμιο Χανίων στη 1:15 μ.μ.

Στις 4:15 μ.μ. της ίδιας ημέρας ο Υπουργός Τουρισμού θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο της πόλης κ. Γιώργο Μαρινάκη και ακολούθως θα επισκεφτεί το Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης θα συναντήσει τοπικούς τουριστικούς φορείς στην Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather