Στην Κρήτη έρχεται ο Βορίδης. Στο επίκεντρο οι καταστροφές της ελαιοπαραγωγής

Στην Κρήτη έρχεται ο Βορίδης. Στο επίκεντρο οι καταστροφές της ελαιοπαραγωγής

Στην Κρήτη έρχεται στις 5 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο οποίος και θα συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για το φλέγον θέμα των καταστροφών στην αγροτική παραγωγή και τα θερμοκήπια.
Μετά από την σχετική ενημέρωση προς τον Σύμβουλο του Υπουργού Ανδρέα Στρατάκη, ο Μάκης Βορίδης κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και αποφάσισε να επισκεφθεί την Κρήτη το συντομότερο δυνατό.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμα καθοριστεί, ωστόσο ήδη έχει ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προκειμένου να οργανώσει όλες τις λεπτομέρειες της ευρείας σύσκεψης.

Στο μεταξύ, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της Κρήτης, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Μανώλης Χνάρης, επισκέπτονται σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον Υπουργό προκειμένου να του εκθέσουν όλα τα προβλήματα και να του παρουσιάσουν την πρωτοφανή εικόνα καταστροφής στην παραγωγή.

Στον Υπουργό θα μεταφερθούν επίσης μεταξύ άλλων, εκτός από τα προβλήματα στην παραγωγή και την ανάγκη αποζημιώσεων και τα ζητήματα χαμηλής δραστικότητας των φυτοφαρμάκων.
Πριν από τη συνάντηση με τον Υπουργό πάντως, ήδη ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκος, δεσμεύθηκε από την Κρήτη, ότι θα δοθούν λύσεις και αποζημιώσεις τόσο στους ελαιοπαραγωγούς, όσο και στους ιδιοκτήτες θερμοκηπίων που υπέστησαν καταστροφές από θεομηνία.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather