Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Υπουργός Εσωτερικών

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Υπουργός Εσωτερικών

Με χαρά η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, υποδέχθηκε χθες το πρωί στα γραφεία της Πλατείας Κουντουριώτη τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης».

Τον Υπουργό συνόδευσαν στην συνάντηση αυτή ο κ. Σπύρος Σπυρίδων Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ΕΕΤΑΑ και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Η συγκυρία που η Αποκεντρωμένη υποδέχεται τον Υπουργό Εσωτερικών είναι αρκετά σημαντική. Καταρχήν βρισκόμαστε, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, στο στάδιο προγραμματισμού των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2021 και φυσικά μεσούσης της διαμόρφωσης πρότασης της Επιτροπής που συστάθηκε από το ΥΠΕΣ για την αναδιάρθρωση αρμοδιοτήτων μεταξύ της Κρατικής Διοίκησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και  Β’ βαθμού. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπυρίδων είναι μέλος αυτής της Επιτροπής.

Η Συντονίστρια, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο για την επίσκεψή του και για τη στήριξη στο δύσκολο έργο που επιτελούν οι Αποκεντρωμένες της Χώρας. Τόνισε στον Υπουργό την άριστη συνεργασία και συνέργεια που απαντάται μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού και της Κρατικής Διοίκησης, ρόλο που θεωρεί ότι επάξια επιτελεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Με αφορμή αυτό ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε σε θέματα στελέχωσης του φορέα, ζητώντας να συμπεριληφθούν οι αποκεντρωμένες διοικήσεις της Χώρα στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, ενώ τόνισε το ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσουν οι  αποκεντρωμένες διοικήσεις της Χώρας μας.

Ο Υπουργός από τη μεριά του τόνισε τη σημασία του ρόλου των αποκεντρωμένων διοικήσεων για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία της διοικητικής δομής του Κράτους στην Περιφέρεια. Ένα ρόλο τον οποίο στηρίζει και θεωρεί απαραίτητο προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να επιτελέσει το ρόλο της για τον πολίτη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather