Στην αντιπεριφέρεια ο νέος διοικητής της Αμερικανικής Βάσης της Σούδας

Στην αντιπεριφέρεια ο νέος διοικητής της Αμερικανικής Βάσης της Σούδας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε χθες ο νέος Διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, Captain Ryan T. Tewell (Πλοίαρχος Ράιαν Τ. Τούελ), ο οποίος παρέλαβε τη σκυτάλη από τον προηγούμενο Διοικητή, Captain Brad J. Collins (Πλοίαρχο Μπραντ Τζ. Κόλινς), στις 3 Αυγούστου 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τον νέο Διοικητή για θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, υπογράμμισε την καλή σχέση που έχει αναπτυχθεί στα Χανιά με τους Αμερικάνους υπηκόους, όπως και την επί χρόνια άψογη συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών της Αμερικάνικης Ναυτικής Ευκολίας Σούδας και της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Πλοίαρχος Tewell με τη σειρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τοποθέτησή του στα Χανιά, δηλώνοντας τυχερός που βρίσκεται στον τόπο μας, τον οποίο ανυπομονεί να γνωρίσει καλά μαζί με την οικογένειά του. Αναφέρθηκε με ενθουσιασμό τόσο στις φυσικές ομορφιές του νησιού – όπως το φαράγγι της Σαμαριάς, το οποίο διέσχισε πρόσφατα – όσο και στην Ιστορία και τις παραδόσεις της Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τον Διοικητή ότι θα ζήσει πολλές όμορφες στιγμές στο νησί μας, και σε ιδιωτικό και σε επαγγελματικό επίπεδο και ότι σίγουρα μετά το πέρας της θητείας του δεν θα θέλει να φύγει από τον τόπο μας. Κλείνοντας, ευχήθηκε στο νέο Διοικητή Καλή Επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, προσφέροντάς του τις αγγλικές εκδόσεις των βιβλίων «Ιστορία της Κρήτης», του καθηγητή Θεοχάρη Δετοράκη, και «Το Φαράγγι της Σαμαριάς. Καταφύγιο ζωής, ορμητήριο ελευθερίας». Ως αντίδωρο, ο Διοικητής έδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη το «κέρμα της φιλίας», το οποίο παραδοσιακά προσφέρεται δια χειραψίας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση