“Στενάζουν” οι τσέπες των Ελλήνων: “Πρωταθλητές” στην καθυστέρηση πληρωμής των οφειλών τους

"Στενάζουν" οι τσέπες των Ελλήνων: "Πρωταθλητές" στην καθυστέρηση πληρωμής των οφειλών τους

“Στενάζουν” τα ελληνικά νοικοκυριά. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 47,9% των Ελλήνων αντιμετώπιζε προβλήματα με τις αποπληρωμές των υποχρεώσεών του το 2016, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με τους δεύτερους στη λίστα Βούλγαρους, οι οποίοι δυσκολεύονταν στις υποχρεώσεις τους σε ποσοστό 34,2%.

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες πλήρωναν με καθυστέρηση στεγαστικά δάνεια, ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ και άλλες υποχρεώσεις όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

Εξίσου απογοητευτική για την Ελλάδα είναι και η εικόνα που αφορά μόνο στις δόσεις των στεγαστικών δανείων και των ενοικίων όπου και πάλι η Ελλάδα καταγράφει αρνητική πρωτιά με το 15,3% του συνολικού πληθυσμού να έχει «σημαντικά» χρέη. Μάλιστα το συγκεκριμένο ποσοστό είναι τριπλάσιο από το 2008 όπου μόλις το 5,5% καθυστερούσε δάνεια και ενοίκια.

Το επόμενο μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφηκε στην Κύπρο (8,6%), ακολουθούμενη από την Ισπανία και τη Γαλλία (5,2%), την Ουγγαρία (5,1%), τη Φινλανδία (4,9%) και την Ιταλία (4,2%).

Αντίθετα, το ποσοστό του πληθυσμού σε καθυστέρηση ήταν κάτω από 2% σε επτά κράτη μέλη της ΕΕ: Εσθονία (1,8%), Γερμανία (1,6%), Ιρλανδία και Λιθουανία (και 1,4%), Κροατία και Πολωνία Ρουμανία (0,9%).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση