Στα 80-85 λεπτά εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Στα 80-85 λεπτά εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Μπορεί να έχουμε καύσωνα αυτές τις ημέρες στην Κρήτη, ωστόσο από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 15 του μήνα θα ξεκινήσει – όπως κάθε χρόνο – η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Η ζεστασιά τον χειμώνα που έρχεται θα αρχίσει να απασχολεί τις οικογένειες το επόμενο διάστημα και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθούν οι τιμές.

Ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Γιάννης Μαυράκης έδωσε μια πρώτη εικόνα για το εύρος που θα κινηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Κρήτη.

Όπως ανέφερε, οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου διεθνώς θα επιτρέψουν τουλάχιστον στην πρώτη περίοδο το πετρέλαιο θέρμανσης να ξεκινήσει να διατίθεται όπως ακριβώς έκλεισε την 1η Ιουνίου. Δηλαδή από €0,80 έως €0,85 το λίτρο ανάλογα με την περιοχή.

Ο κ. Μαυράκης είπε ότι εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης καυσίμων λόγω των περιοριστικών μέτρων σε παγκόσμιο επίπεδο για την εξάπλωση του κορωνοιού οι τιμές είχαν πέσει δραματικά την περασμένη άνοιξη και η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τη χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης για να πετύχουν οι καταναλωτές χαμηλότερες τιμές.

Παράλληλα είπε ότι η ΠΟΠΕΚ έχει ήδη κάνει παρέμβαση στην κυβέρνηση για να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης που φέτος φτάνει τα 84 εκατ.ευρώ αυξημένο κατά 20 εκατ σε σχέση με πέρυσι.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει ειδική πλατφόρμα ώστε να μπορούν όλοι οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση και να επιδοτηθούν και για άλλες πηγές θέρμανσης όπως ξυλεία και ηλεκτρικό ρεύμα. Πάντως το επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 84 εκατ. αποφασίστηκε να καταβληθεί νωρίτερα προκειμένου να δοθεί μια πρόσθετη στήριξη στα νοικοκυριά.

Το επίδομα θα χορηγηθεί προκαταβολικά, μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ. Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ. Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

Η Κρήτη ανήκει στην 4η ζώνη που περιλαμβάνει τους νομούς: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather