Στα Χανιά η ετήσια συνάντηση στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στα Χανιά η ετήσια συνάντηση στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί, από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, η ετήσια συνάντηση στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία θα συμμετάσχουν 180 υψηλόβαθμα στελέχη από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής. Μεταξύ αυτών, οι πολιτικές του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η διαλειτουργικότητα των πολιτικών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, τα αποτελέσματα των πολιτικών συνοχής, καθώς και οι νέες τάσεις που θα εφαρμοστούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα επόμενα χρόνια. Κατά την διάρκεια του τριημέρου θα γίνουν πολλές παρουσιάσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, από τα οποία αναμένεται να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Η συνάντηση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων. Εκτός των εργασιών τού συνεδρίου, την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τον δήμο σε έργα της παλιάς πόλης των Χανίων, τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς και μία εκτενής παρουσίασή τους από στελέχη του δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης.
Όπως δήλωσε ο γγ του Δήμου Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης, «πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, καθώς τα Χανιά φιλοξενούν σημαντικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τριες μέρες θα βρίσκονται στην καρδιά των συζητήσεων για τις ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής. Βρισκόμαστε σε πυρετό προετοιμασίας στοη δήμο προκειμένου, με τη βοήθεια των στελεχών μας, να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε αυτό το σημαντικό γεγονός».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση