Στήριξη δομών του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» με 934.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης

Στήριξη δομών του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» με 934.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης

Με αποφάσεις του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) τέσσερα νέα έργα προϋπολογισμού 933.920 ευρώ που αφορούν δράσεις στο πλαίσιο της στήριξης εξαρτημένων ατόμων στην Κρήτη, με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Οι δομές που χρηματοδοτούνται είναι:

• Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
• Πολυδύναμο Κέντρο με έδρα τα Χανιά.
• Πολυδύναμο Κέντρο με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.
• Μονάδα για άτομα με ψυχιατρική συννοσηρότητα με έδρα το Ηράκλειο.

Τα Πολυδύναμα Κέντρα έχουν ως στόχο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επί μέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων. Η Μονάδα για άτομα με ψυχιατρική συννοσηρότητα θα παρέχει θεραπευτική – συμβουλευτική υποστήριξη για άτομα με διπλή διάγνωση (συνύπαρξη κάποιας μορφής εξάρτησης με ψυχιατρική διαταραχή). Η κινητή μονάδα θα υποστηρίξει τη λειτουργία των μονάδων του ΚΕΘΕΑ σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού.

Μέσω της χρηματοδότησης προβλέπεται η πρόσληψη προσωπικού για τη λειτουργία των μονάδων για 24 μήνες.

Στην χθεσινή υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη στη Περιφέρεια, παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, ο υπεύθυνος του προγράμματος ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη Μιχάλης Σκουλάς, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος (Διοικητικής Οργάνωσης – Προγραμματικών Συνεργασιών Φορέων) Ζαχαρίας Δοξαστάκης, το μέλος υλοποίησης του έργου Χριστίνα Παπαγγέλου και ο εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Μπαλαντινάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Υγείας – Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς ανέφερε: «Μια σημαντική ημέρα σήμερα καθώς εντάσσονται στο πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 σημαντικά έργα που αφορούν τα άτομα με εξάρτηση στη Κρήτη. Τέσσερα έργα που θα υλοποιήσει το ΚΕΘΕΑ, είναι πολύ σημαντικά και αφορούν δύο κέντρα, ένα στα Χανιά και ένα στον Άγιο Νικόλαο, μια κινητή μονάδα για την Περιφέρεια Κρήτης και ένα κέντρο – μονάδα που αφορά άτομα με ψυχιατρική συννοσηρότητα εκτός από κάποια μορφή με εξάρτηση. Όλα αυτά πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν και θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα άτομα με εξάρτηση με στόχο τη φροντίδα, την αποκατάσταση και την αποθεραπεία τους. Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος προβλέπεται η πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού που θα στηρίξει τη λειτουργία των παραπάνω δομών προς όφελος των εξαρτημένων ατόμων».

Ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη Μιχάλης Σκουλάς, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη στήριξη, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για τις κοινωνικές δομές του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο νησί. Η στήριξη της Περιφέρειας όλα τα χρόνια είναι δεδομένη και ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη. Πιστεύω ότι και το Υπουργείο και σε ό,τι την αφορά την Περιφέρεια και τους Δήμους θα υπάρχει μία συνεργασία ώστε οι δομές αυτές, που θα δοθεί πολύς κόπος και ενέργεια για την πρόσληψη εκπαίδευση ένταξη του προσωπικού, να αξιοποιηθούν τα επόμενα χρόνια».

Πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία των έργων στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης και στην ιστοσελίδα της (http://www.pepkritis.gr).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather