Σπουδαία χρονιά για τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων το 2019

Σπουδαία χρονιά για τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων το 2019

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων με τη βιβλιοθηκονομική τους οργάνωση, την ανακαίνιση των χώρων τους, τις ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες, τα σεμινάρια, τις Λέσχες Ανάγνωσης, τις συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς, Ιδρύματα, Βιβλιοθήκες, σχολεία, κ.α., κατάφεραν σημαντικά αποτελέσματα κατά το 2019. Ειδικότερα, ενίσχυσαν την αναγνωσιμότητα, αύξησαν την επισκεψιμότητά τους και τα ποσοστά δανεισμού, ενώ αυξήθηκε η εθελοντική συμμετοχή και προσφορά, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστούν και να εξελιχθούν και οι ίδιες οι Βιβλιοθήκες.

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων σε αριθμούς:

Το έτος 2019, στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων εγγράφηκαν 1.542 νέα μέλη, ενώ το σύνολο των χρηστών-αναγνωστών έφθασε στα 45.352 άτομα.

Συνολικά έγινε δανεισμός 54.778 βιβλίων και 413 περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού (cd – dvd).

Οι νέοι τόμοι, που αποκτήθηκαν, ανέρχονται σε 3.431, ενώ ο συνολικός αριθμός συλλογής βιβλίων ανέρχεται σε 166.284 τόμους.

Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν κατά την περσινή χρονιά, όπου με τα σεμινάρια, ανέρχονται σε 184.

Σημειώνεται επίσης ότι 166 τμήματα Σχολείων επισκέφτηκαν τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, με 5.829 μαθητές.

Η Κινητή Βιβλιοθήκη με 37 επισκέψεις σε σχολικές μονάδες, δάνεισε 1.141 βιβλία στους μαθητές.

Οι δύο Λέσχες Ανάγνωσης Ενηλίκων συναντήθηκαν 23 φορές το έτος 2019 και διαβάστηκε και σχολιάστηκε πληθώρα βιβλίων.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να ενδυναμωθεί ο ρόλος και η αξία των Βιβλιοθηκών του Δήμου, ισχυροποιώντας τη φωνή τους, στηρίζοντας τις συνεργασίες και παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες προς όλους. Βιβλιοθήκες στην καρδιά της τοπικής κοινωνίας!

Διαβάστε τα αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο της δράσης των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather