Σημαντική σύμβαση για έργα στον Δήμο Πλατανιά

Σημαντική σύμβαση για έργα στον Δήμο Πλατανιά

Υπογράφηκε σήμερα στα γραφεία της Π.Ε Χανίων παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη, η  σύμβαση για το  έργο  «Αντικατάσταση παλαιάς υδρομάστευσης Λαχιανών – Υδραυλικά έργα νέας υδρομάστευσης, επεξεργασίας του νερού της και διασύνδεσης της με τα δίκτυα ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.», προϋπολογισμού 2.413.412,93€ (μη συμπ. ΦΠΑ)

Την σύμβαση υπέγραψαν   ο Πρόεδρος  της  ΔΕΥΑΒΑ κ Σταματάκης Ιωάννης , ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ Α.Ε. κ.Φώτης Καζάσης και ο Εκπρόσωπος της  αναδόχου  εταιρείας ΤΟΞΟ ΑΕΤΕ   ο κ Παντελάκης  Χαράλαμπος.

Το έργο  της ΔΕΥΑΒΑ του Δήμου Πλατανιά  εντάχθηκε  σε συνεργασία με τον Ο.Α.Κ. Α.Ε.   στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» της Περιφέρειας Κρήτης , μετά από εκπόνηση σειράς μελετών και λήψεις των απαραίτητων εγκρίσεων που διήρκησαν  δύο χρόνια.
Με την υλοποίηση του έργου αυτού θα λυθεί το μεγάλο  πρόβλημα που αφορά κυρίως στην ποιότητα του πόσιμου νερού της Δ.Ε. Βουκολιών και μέρους της Δ.Ε. Κολυμβαρίου και  αποτελεί έργο πνοής και ανάπτυξης  για την ευρύτερη περιοχή.

Το έργο  περιλαμβάνει υδραυλικές παρεμβάσεις:
1) Εγκατάσταση νέας υδρομάστευση στην κοίτη του ποταμού Σεμπρωνιώτη σε υψόμετρο +540m.
2) Αγωγό μεταφοράς ύδατος μήκους 7.628m και ονομαστικής διαμέτρου D280mm από πολυαιθυλενίου ΡE 100 μέχρι το νέο ταχυδιυλιστήριο και την δεξαμενή αποθήκευσης στην Άνω Κεφάλα, ικανότητας μεταφοράς αρχικά 2.000m3 ημερησίως με δυνατότητα μεταφοράς μελλοντικά 4.000m3 ημερησίως.
3) Εγκατάσταση νέου ταχυδιυλιστηρίου και προκατασκευασμένης μεταλλικής δεξαμενής αποθήκευσης χωρητικότητας 500m3 σε οικόπεδο της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.
4) Αγωγό μεταφοράς ύδατος μήκους 4.520m και ονομαστικής διαμέτρου D315mm από πολυαιθυλενίου ΡE 100 από την δεξαμενή αποθήκευσης στην Άνω Κεφάλα μέχρι τη συμβολή του με τον υφιστάμενο αγωγό.
5) Αγωγοί διασύνδεσης του παραπάνω αγωγού μεταφοράς – διανομής, με υφιστάμενες δεξαμενές και αγωγούς, συνολικού μήκους 2.020 m από σωλήνες πολυαιθυλενίου ΡE 100, ονομαστικής διαμέτρου D110 mm.
Παράλληλα στο έργο περιλαμβάνονται  υποέργα όπως:
1) Σύνδεση στο δίκτυο διανομής χαμηλής τάσης του έργου
2) Δάσωση έκτασης στη Νησίδα «Αγίων Θεοδώρων» Δήμου Χανίων
3) Αρχαιολογική Παρακολούθηση των εκσκαφικών εργασιών του έργου

Το παρόν έργο έρχεται να απαντήσει σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή για 10ετίες, με την παροχή καθαρού πόσιμου νερού,  ενώ παράλληλα απαντά και στις αυξημένες ανάγκες υδροδότησης που αναμένονται τα επόμενα χρόνια.

Ο Δήμαρχος Πλατανια  κ. Ιωάννης Μαλανδράκης  ευχαρίστησε  τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒΑ για την εκπόνηση και ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, καθώς και τον συνεργάτη  σε θέματα διαχείρισης υδάτων κ. Βοζινάκη Κώστα, όπως  και την ομάδα των μελετητών και συνεργατών του έργου για την ολοκληρωμένη μελέτη που συνέταξαν. Ανέφερε  επίσης “ότι …. είναι μεγάλη ικανοποίηση  ότι πετύχαμε την δρομολόγηση υλοποίησης ενός  ακόμα σημαντικού έργου για την περιοχή μετά από συντονισμένες προσπάθειες ετών ,ένα έργο που θα απαντήσει στον σημαντικό  τομέα της ποιότητας  αλλά και  εξοικονόμησης υδάτινων πόρων.”

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ Σταματάκης Γιάννης έκανε αναφορά στο σημαντικό ρόλο της ΔΕΥΑΒΑ,
την διαρκή εγρήγορση  για  αναβάθμιση  των δικτύων και υποδομών   και τελικά  των παρεχόμενων υπηρεσιών  προς τους δημότες αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Στη  σταθερή συνεργασία του Δήμου Πλατανιά, της Δ.Ε.Υ.Α. Βορείου Άξονα και του  Ο.Α.Κ. Α.Ε., αναφέρθηκε ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Φ.Καζάσης , η οποία όπως είπε ,  θα συνεχιστεί και σε επόμενα μεγάλα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης,  για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Πλατανιά.

Τέλος την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου, με χρηματοδότηση από το  ΠΕΠ Κρήτης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση