Σημαντική η κοινωνική προσφορά του Κέντρου Κοινότητας Αποκορώνου

Σημαντική η κοινωνική προσφορά του Κέντρου Κοινότητας Αποκορώνου

Σημαντική ήταν κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της δομής, η κοινωνική προσφορά του Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αποκορώνου προς τους δημότες της περιοχής. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τα τέλη Ιουνίου του 2017, η δομή έχει εξυπηρετήσει 207 οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά θέματα και θέματα ψυχικής υγείας.

Σε επίπεδο δράσεων έχει οργανώσει και στηρίξει δράσεις, όπως βιωματικά σεμινάρια προγραμμάτων αυτάρκειας και Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενώ έχει αναλάβει τις αιτήσεις για διάφορες κοινωνικές παροχές. Στα πλαίσια της συνεργασίας με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου έχει αναλάβει παράλληλα την αξιολόγηση των ωφελουμένων και παραπομπή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Ενδυματοπωλείο του Δήμου βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει ενημέρωση σε θέματα απασχόλησης ανέργων και παροχών, θέματα αλλοδαπών, συνταξιοδότησης, κατευθύνσεις για δημιουργική απασχόληση, ενημέρωση για κοινωνικά θέματα και παραπομπές σε αρμόδιες υπηρεσίες και διεξάγει ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «στις μελλοντικές δράσεις του Κέντρου Κοινότητας μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται η συνέχιση του προγράμματος αυτάρκειας, μαθήματα εκμάθησης Υπολογιστών και άλλα επιμορφωτικά και ενημερωτικά προγράμματα, ομιλίες και συνεργασίες με στόχο την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση