Σημαντική διάκριση για την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Σημαντική διάκριση για την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Εθνική/Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία» απονεμήθηκε στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης για την «Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», στα πλαίσια της τελετής απονομής των Healthcare Business Awards 2019, που διοργανώθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα.

Τα συγκεκριμένα βραβεία διοργανώνονται κάθε χρόνο με στόχο την επιβράβευση της επιχειρηματικής αριστείας, της καινοτομίας, των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, και των βέλτιστων πρακτικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της υγείας.

Ανταποκρινόμενη στην αναγκαιότητα πιστοποίησης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας βάσει διεθνών πρωτοκόλλων ποιότητας και αξιοποιώντας πόρους από το ΕΣΠΑ 2007-2013, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί την μοναδική Υγειονομική Περιφέρεια στην Ελλάδα που έχει εισάγει και διατηρεί συστήματα διαχείρισης ποιότητας στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), αλλά και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τα Τμήματα Εξωτερικών Ιατρείων και τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των νοσοκομείων αρμοδιότητάς της.

Η ιδιαίτερη σημασία του εγχειρήματος δεν βασίζεται μόνο στο γεγονός της εφαρμογής συστημάτων διαχείρισης ποιότητας για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλο αριθμό δημοσίων φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και στη διατήρηση και επέκτασή τους και σε άλλες μονάδες ΠΦΥ και τμήματα νοσοκομείων (κλινικές, τμήματα διατροφής, διοικητικές υπηρεσίες, κα).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather