Σε ποια δάση των Χανίων και πότε απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή πολιτών

Σε ποια δάση των Χανίων και πότε απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή πολιτών

Σύμφωνα με την υπ’αριθ. πρωτ. φ. 320/431 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή σε δάση στο νομό Χανίων, κατά τις ημέρες που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός.

Ειδικότερα η απόφαση αφορά :

«Την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση, σε περιαστικά ή μη δάση, σε ευπαθείς και ευαίσθητες περιοχές στο σύνολο της έκτασης της Π.Ε. Χανίων, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00 έως και 24:00 ) για τις ημέρες εκείνες που ο «χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) και άνω.

Ιδιαίτερα απαγορεύεται η κίνηση και η παραμονή εκδρομέων στις παρακάτω περιοχές του Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς:

  1. Φαράγγι της Σαμαριάς
  2. Φαράγγι Αγίας Ειρήνης
  3. Φαράγγι Ίμπρου

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη συντήρηση-καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επίσης υπενθυμίζουμε την απαγόρευση ελεύθερου κάμπινγκ, καθώς και το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο καθ΄ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Οι Δήμοι τους οποίους αφορά η παρούσα απόφαση, παρακαλούνται όπως για την εύρυθμη εφαρμογή του μέτρου και την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες στα σημεία εισόδου των παραπάνω περιοχών.

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων παρακαλείται όπως ενημερώσει αρμοδίως τα κατά τόπους πυροσβεστικά κλιμάκια καθώς και τα μέλη των μικτών περιπόλων.

Η εφαρμογή του μέτρου ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, η οποία παρακαλείται όπως ενημερώσει τακατά τόπους αστυνομικά τμήματα και σταθμούς καθώς και το επιτελείο ημέρας.

Επίσης, παρακαλούνται όπως όλοι οι αποδέκτες της απόφασης αυτής, να βοηθήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προς υλοποίηση αυτής.

Η απόφαση αυτή θα έχει ισχύ από την υπογραφή της και για όλη την διάρκεια της αντιπυρική περιόδου 2019, ήτοι έως 31 Οκτωβρίου 2019 ή ως την ημερομηνία τυχούσας παράτασης της (6) σχετικής.»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather